KAD JE TERZA OTIŠAO, OFK BEOGRAD SE RASPAO! SAM SAM FINANSIRAO KLUB! Zvezdan Terzić o mandatu na Karaburmi

Autor:

Sport

27.05.2024

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Evo, sada se Terza vratio kroz svog sina i odmah je ušao iz treće lige u drugu i iz druge u Superligu"

KAD JE TERZA OTIŠAO, OFK BEOGRAD SE RASPAO! SAM SAM FINANSIRAO KLUB! Zvezdan Terzić o mandatu na Karaburmi

Foto: ST/ Nemanja Pančić

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o uspesima, planovima, budžetu, odnosu sa Nebojšom Čovićem, Partizanom i Draganom Stojkovićem i mnogim drugim temama u intervjuu za Republiku.

Mnogi su skloni mišljenju da je upravo on uništio OFK Beograd koji se sada vratio u Superligu, o čemu je sam Terzić između ostalog takođe pričao.


- Pa dobro, mi smo zemlja i narod koji ne prašta uspeh. Pričamo sada o OFK Beogradu. Ja sam ga zatekao 1997. u rasulu, u pepelu. U poslednjem kolu su izbegli ispadanje iz druge u treću ligu. Ja sam tada bio igrač u Grčkoj. Dve struje su bile, posvađale se, zvali su me da prekinem karijeru i da dođem. Ja sam se vratio u OFK Beograd 1997. i finansirao ga sam sa svojim prijateljima, uzdigao ga i vratio u najjaču ligu. Mi smo godinama igrali evropske utakmice, protiv Atletiko Madrida, Galatasaraja, Oksera...
Republika

Foto: OFK Beograd

Zvezdan Terzić na Omladinskom stadionu

OFK Beograd je bio ponos srpskog fudbala i to je trajalo sve do 2014. Ja sam punih 17 godina vodio OFK Beograd i nije bilo nikakvih problema. Otišao Terza 2014. i još dve godine su posle toga igrali Superligu i onda se sve raspalo. Izmenjalo se sedam uprava, svi su pokušali da budu drugi Terza i niko nije uspeo. I onda kažu Terza uništio OFK Beograd. Pa kako ga nisam uništio 17 godina dok sam ga vodio, kada je igrao evropske utakmice i bio fabrika mladih igrača. Sve sami smo radili, nikada nismo dobili jedan dinar od države, grada, javnog preduzeća. Sve sami. Terza otišao, sve se raspalo. Evo, sada se Terza vratio kroz svog sina, kao i Stefana Babovića i svojih prijatelja i odmah je ušao iz treće lige u drugu i iz druge u Superligu. Kako to objašnjavaju dušebrižnici - rekao je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading