RAD TONE SVE DUBLJE: Situacija je sve alarmantnija! Odluka saveza je konačna!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.08.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crni oblaci su se nadvili nad Banjicom.

RAD TONE SVE DUBLJE: Situacija je sve alarmantnija! Odluka saveza je konačna!

Foto: FK Rad

Fudbalski klub Rad prolazi kroz najteži period u svojoj bogatoj istoriji i sve je izvesnije da navijači kluba sa Banjice neće imati priliku da bodre svoje ljubimce u borbi za bodove u novoj sezoni.

 

"Građevinari" su prethodne takmičarske godine izgubili status člana beogradske grupe srpskoligaškog karavana i od ove jeseni su trebali da krenu u borbe u okviru Beogradske zone, ali aktuelna situacija na stadionu "Kralj Petar I" je katastofalna. 

U prvom kolu nove takmičarske godine Rad je trebao da ugosti ekipu Zuca 2019 koja je u planirano vreme i došla na Banjicu, ali su ih dočekala zaključana vrata i meč nije odigran.

Nešto manje od 48 sati kasnije, povodom neodigranog meča oglasio se i komesar za takmičenja Beogradske zone:

- Utakmica 1. kola Zonske lige Beograd između FK Rad i FK Zuce 2019zakazana za 17. avgust 2024. godine na terenu FK Rad, odnosno na stadionu "Kralj Petar I", sa početkom od 17 časova, nije odigrana zbog nepojavljivanja, odnosno nenastupanja domaćeg kluba FK Rad.

U naznačeno vreme službena lica i gostujući klub FK Zuce 2019 došli su na stadion "Kralj Petar I", po proceduri uneli podatke u sistem Komet, ali se domaći klub nije pojavio na utakmici. Prostorije na stadionu su bile zaključane, a na stadionu se nalazilo samo jedno lice koj je potvrdilo da osim njega niko nije i neće biti prisutan na stadionu - stoji u obrazloženju odluke komesara i dodaje se:

- S obzirom na odredbe člana 45 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSS, koje kažu da ako u roku od 15 minuta vremena određenog za početak utakmice ne nastupi jedan tim sa potrebnim brojem igrača, sudija će saopštiti kapitenu drugog tima da se utakmica neće održati i to uneti u zapisnik.

 

Na kraju se ističe:

- Utakmica se registruje službenim rezultatom (parforfe) 3:0 u korist FK Zuce 2019.

Narednog vikenda ekipa Rada bi po programu takmičenja trebala da ugosti ekipu beogradskog Komgrapa. Ostaje da se vidi hoće li navedeni meč biti odigran, ali u ovom momentu je teško poverovati da će se to i dogoditi s obzirom da "građevinari" nemaju registrovane ni fudbalere, ali ni stručni štab, tako da je poptuno izvesno da će početkom naredne radne nedelje FK Rad i definitivno bili isklučen iz takmičenja, što će izvesno je dovesti i do gašenja nekada renomiranog kluba sa Banjice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading