CRNO DA CRNJE NE MOŽE BITI! Otkrivamo: Evo kakva je trenutna situacija na Banjici!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.08.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Renomirani klub broji svoje poslednje dane?

CRNO DA CRNJE NE MOŽE BITI! Otkrivamo: Evo kakva je trenutna situacija na Banjici!

Foto: Starsport

Fudbalski klub Rad više ne postoji, opšti je zaključak nakon jučerašnjeg dešavanja uoči zakazanog meča prve takmičarske runde u okviru Beogradske zone u kojem je na stadionu "Kralj Petar I" trebala da gostuje ekipa Zuca 2019.

 

Gosti iz Zuca stigli su na Banjicu na zakazani meč, ali su ih dočekali katanac i zaključana vrata. Službena lica su u zvanični zapisnik sa utakmice upisali fudbalere gostujućeg sastava, kao i trenere, dok je rubrika u kojem je trebao da bude upisan sastav domaćeg tima, FK Rad, ostao prazan.

Izvesno je da će meč biti registrovan službenim rezultatom 0:3 u korist ekipe Zuca 2019, ali je to u ovom momentu najmanji problem za "građevinare" koji očigledno neće ni uzeti učešće u takmičarskoj 2024/25 godini.

U ovom momentu saznali smo za situacij uu klubu koji je nakada predstavljao našu zemlju na međunarodnoj sceni, a ona ni u kom slučaju nije ružičasta.

Kako saznajemo na stadionu "Kralj Petar I" su isključeni i struja i voda, klub nema niti jednog registrovanog igrača, kao niti člana stručnog štaba, a na stadionu se jedino pojavljuje osoba koja radi na održavanju terena koju ipak ne napušta optimizam i ističe da će neke stvari ipak biti rešene u predstojećim danima.

U navedeno je ipal teško poverovati i čini nam se da prisustvujemo konačnom krahu jednog renomiranog fudbalskog kluba koji je bio član elite i u nekadašnjoj SFR Jugoslaviji i koji je iznedrio veliki broj sjajnih fudbalera.

Republika

Foto: FK Rad

Odlazak u istoriju

 

- FK Rad - istorijat:

Fudbalski klub Rad osnovan je 1958. godine od strane građevinske kompanije Rad, preuzimanjem malog lokalnog kluba Razvitak koji se takmičio u najnižem rangu. Dugo godina Rad je igrao u nižim ligama, sve do sedamdesetih godina prošlog veka kada počinje period uspona. Klub je 1973. godine ušao u Drugu saveznu ligu i postao stabilan član ovog ranga takmičenja. Već osamdesetih godina Rad ulazi u Prvu saveznu ligu SFRJ gde beleži neke od svojih najvećih rezultata.

U najvišem rangu ostaje sve do sezone 2002/03. kada ponovo na kratko ispada u Drugu ligu. Od sezone 2008/09, Rad je sa manje ili više uspeha, stalni član elitnog ranga takmičenja. U sezoni 2020/21. Rad je zauzeo 15. mesto i nakon trinaest sezona u Superligi Srbije ispao u niži rang, a zatim sledi i strmoglavi pad do Beogradse zone i trenutnog stanja.

U narednom kolu Rad bi trebao da ugosti ekipu Komgrapa, ali je izvesno da ni do tog meča neće doći, što automatski donosi i isključenje iz takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading