NAJAVA ŠOKANTNOG POVLAČENJA! Emotivna poruka velikog Stepija: Kad ćeš da dođeš na binu, odlučuju drugi, odluku o odlasku donosiš sam!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.08.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelomio je.

NAJAVA ŠOKANTNOG POVLAČENJA! Emotivna poruka velikog Stepija: Kad ćeš da dođeš na binu, odlučuju drugi, odluku o odlasku donosiš sam!

Foto: Starsport

Godinama je Dragoslav Stepanović bio na raspolaganju pripadnicima sedme sile. Uvek je otovreno govorio o svim aktuelnim temama, ističući i ono što su mnogi mislili, ali nisu smeli da izuste.

Nakon dugogodišnje karijere u svetu komentarisanja fudbalskih mečeva i sportskih aktuelnosti Dragoslav Stepanović poznatiji kao Stepi doneo je odluku da se povuče i okonča svoj angažman u javnom medijskom prostoru.

Svega desetak dana pre proslave 76. rođendana Stepi je srpskoj sportskoj javnosti poručio:

- Dragi prijatelji i kolege, došlo je vreme da se povučem iz sveta komentatorstva. Dugo sam bio deo vaših života, deleći s vama radosti i tuge sportskih događaja. Bilo je to putovanje ispunjeno strašću i posvećenošću, ali svako putovanje ima svoj kraj. Ostavljam vas sa zahvalnošću u srcu za sve trenutke koje smo delili. Citirajući Branka Zebeca: "Kada ćeš da dođeš na binu, odlučuju drugi, kad ćeš da odeš s bine, odlučuješ samo ti." Srdačan pozdrav i sve najbolje. Stepi.

Foto: Starsport

Stepi na svojoj Marakani kao trener niškog Radničkog

 

Jedan od zaštitnih znakova Stepinog novinarskog stila bila je iskrenost. Njegove komentare odlikovao je nedostatak uvijanja i direktnost u iznošenju mišljenja, što je često bio osvežavajući pristup u svetu gde su mnogi skloni taktiziranju i politički korektnom izražavanju. Stepa je uvek govorio ono što misli, bez obzira na to da li se to svima sviđalo, ili ne.

Stepinu strast prema fudbalu osećali su svi koji su pratili njegove komentare. Njegova emotivna povezanost sa ovim sportom bila je jasno vidljiva kroz svaku reč koju je izgovarao ili napisao. Fudbal nije bio samo tema za njega, već prava ljubav koja je kroz njegove komentare dobijala posebnu dimenziju.

Dok se oprašta od svoje publike, Stepa ne zaboravlja da izrazi zahvalnost i poželi sve najbolje onima koji su ga pratili tokom godina. Želja za dobrim zdravljem i vedrim duhom odjekuje kao iskreni pozdrav koji ostavlja iza sebe, ostavljajući prostor za sećanje na sve ono što je učinio u svetu sportskog novinarstva.

Njegov doprinos sportskom novinarstvu ostaje trajan, a njegovo nasleđe će sigurno živeti kroz sećanja ljubitelja fudbala i kroz tekstove koji će i dalje inspirisati nove generacije novinara.

Da podsetimo, tokom igračke karijere Stepi je nastupao za OFK Beograd, Crvenu zvezdu, Ajntraht iz Frankfurta, Vormatiju i Mančester Siti, nakon čega je usledila bogata trenerska karijera tokom koje je uglavnom radio u Nemačkoj, a našoj zemlji je sedeo na klupi Čukaričkog, Vojvodine i niškog Radničkog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading