IZNENADA ZATVOREN AERODROM U BERGAMU: Srbi tamo masovno putuju, a evo šta se dogodilo

Autor:

Putovanja

01.10.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putnici koji su se našli u avionu odmah su evakuisani

IZNENADA ZATVOREN AERODROM U BERGAMU: Srbi tamo masovno putuju, a evo šta se dogodilo

Foto: pixabay.com

Italijanski međunarodni aerodrom "Orio al Serio" u Bergamu zatvoren je jutros nakon što je pri sletanju pukla guma aviona na letu kompanije "Rajaner", saopštila je uprava aerodroma.

Niko na letu koji je stigao iz Barselone nije povređen, prenosi Ansa.

U evakuaciji putnika pomagali su vatrogasci.

Kad smo kod jednog od aerodroma u Milanu, Grad Milano uložio je žalbu sudu u Lombardiji na odluku da se glavni aerodrom u tom gradu preimenuje po pokojnom bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju.

Gradske vlasti na taj način pokušavaju da blokiraju inicijativu italijanskog ministra infrastrukture i transporta Matea Salvinija da se aerodrom u Milanu imenuje po Berluskoniju, preneo je Gardijan.

Salvini se zalagao za to da se aerodrom nazove po Berluskoniju nakon što je on preminuo u junu prošle godine, a plan je odobrio ovog leta nakon što mu je italijanska uprava za civilnu avijaciju - Enac - dala zeleno svetlo.

Obično se čeka 10 godina nakon smrti poznate osobe pre nego što se javno mesto može nazvati po njoj.

Gradonačelnik Milana Đuzepe Sala tvrdi da je Salvini napravio taj potez bez uključivanja kompanije koja upravlja aerodromom - SEA ili lokalnih saveta.

Hiljade ljudi potpisale su peticiju pozivajući vladu da zaustavi plan da se aerodrom Malpensa u Milanu preimenuje, a bilo je i protesta protiv toga.

Kao odgovor na apel, Salvini je napisao na platformi X:

"Čak i nakon njegove smrti, mržnja i ogorčenost prema Berluskoniju ne prestaju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading