BEZOBRAZLUK! TURISTIMA ĆE SADA I OVO NAPLAĆIVATI: Grčki premijer najavio da će posetioci morati da izdvoje JOŠ 20 EVRA

Autor:

Putovanja

09.09.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cena će se plaćati u jeku sezone

BEZOBRAZLUK! TURISTIMA ĆE SADA I OVO NAPLAĆIVATI: Grčki premijer najavio da će posetioci morati da izdvoje JOŠ 20 EVRA

Foto: Photo by Ryan Spencer on Unsplash

Grčki premijer Kirijakos Micotakis najavio je da će putnici sa kruzera dolazak na ostrva Mikonos i Santorini na nekoliko sati u jeku turističke sezone plaćati 20 evra.

Micotakis je na tradicionalnoj konferenciji za novinare u okviru Međunarodnog sajma u Solunu rekao da Grčka nema strukturni problem sa preteranim turizmom, kao i da cilj nisu dolasci turista, već prihodi od turizma.

- Želeli bismo više turista, koji troše više novca - rekao je on dodajući da prekomerni turizam na pojedinim destinacijama stvara problem nekoliko nedelja ili meseci u godini, prenose grčki mediji

Republika

Foto: pixabay.com

Santorini

 

- Na primer, kruzeri dosta opterećuju Santorini i Mikonos i zato intervenišemo i uvodimo naknadu za krstarenje koja će biti 20 evra tokom letnjih meseci. Deo ovog novca biće vraćen mesnim zajednicama za infrastrukturne projekte - rekao je on.

Mere će biti donete sledeće nedelje. Jednako važno je i sprečiti da veliki broj brodova istovremeno pristiže na određeno odredište, dodao je.

Micotakis je naglasio da je sa druge strane, "veoma opasno da se Grčka predstavlja kao zemlja neprijateljska prema turizmu".

- Jedno je ukazati na postojeće slabosti, a drugo je posmatrati i predstavljati Grčku u inostranstvu kao zemlju koja nije gostoljubiva za turiste. Jer ovo poslednje nije tačno - istakao je grčki premijer, a prenosi Tanjug.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading