PANIKA MEĐU SRPSKIM TURISTIMA U GRČKOJ! Svima stiglo HITNO upozorenje! (FOTO)

Autor:

Putovanja

04.09.2024

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turistima je stiglo upozorenje na mobilni telefon!

PANIKA MEĐU SRPSKIM TURISTIMA U GRČKOJ! Svima stiglo HITNO upozorenje! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Srpski turisti koji borave u Grčkoj primili su poruku upozorenja na predstojeće nevreme od strane Ministarstva za klimatsku krizu. Prema poruci Civilne zaštite Grčke, opasni vremenski uslovi očekuju se u regiji Filijates, koja se nalazi na severu Grčke i graniči s južnom Albanijom.

Turistima se savetuje da izbegavaju putovanja koja nisu neophodna i da budu u stanju pripravnosti, prateći uputstva za zaštitu.

Foto: Društvene mreže

 

 


Niski barometarski pritisak koji dolazi iz zapadne Evrope najpre će pogoditi regiju Tesprotiju, gde su vlasti već oglasile alarm zbog teških vremenskih uslova. Očekuje se da će ovaj pritisak zahvatiti i regiju Filijates, te se turistima preporučuje oprez i pridržavanje uputstava nadležnih organa.

Prema prognozi Nacionalne meteorološke službe, u sredu se očekuje nestabilno vreme u Grčkoj. Mnogi predeli će biti pogođeni olujama, dok će u drugim delovima biti sunčano. U popodnevnim i večernjim satima, u oblasti Jonskog mora i kontinentalnim područjima očekuju se lokalne kiše, a u kontinentalnim delovima i povremeno nevreme.

 

 

Uveče će se u Jonskom moru ponovo razviti naoblačenje, što će dovesti do lokalnih oluja. Temperatura se neće značajno menjati, sa prognoziranim vrednostima od 33 do 35 stepeni Celzijusovih na kopnu i između 30 i 32 stepena Celzijusovih na ostrvskom delu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading