SRPSKI TURISTI OPREZ! U Jadranu se pojavilo morsko čudovište, ima čeljusti pune oštrih zuba i OTROVNU KRV (VIDEO)

Autor:

Putovanja

29.08.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudi su bili užasnuti

SRPSKI TURISTI OPREZ! U Jadranu se pojavilo morsko čudovište, ima čeljusti pune oštrih zuba i OTROVNU KRV (VIDEO)

Foto: S.Stepanović,, Printscreen/Itemfix

Murina

Na platformi ItemFix nedavno je objavljen snimak koji je izazvao veliki nemir među korisnicima - snimak ozloglašene ribe grabljivice iz morskih dubina, poznate kao murina. Murine su prisutne u tropskim i suptropskim morima, dok je vrsta Muraena helena najrasprostranjenija u Jadranu.

 

 

Tajanstvene stanovnice podvodnih stena

Tokom dana, murine se vešto skrivaju u pukotinama podvodnih stena, ostavljajući da im viri samo glava. Njihove čeljusti su pune oštrih zuba, što uz zmijoliko telo daje zastrašujući izgled, a ne smemo zaboraviti ni njihovu otrovnu krv.

Neobična građa čeljusti i zuba

Zanimljivo je da murine ne poseduju zube samo u čeljustima, već i na nepcu i u kostima ždrela. Neki tropski primerci ove grabljivice mogu dostići dužinu od preko 150 centimetara, dok je većina vrsta manja, uključujući i Muraena helena.

Reakcije korisnika na snimak

Na snimku koji prikazuje murinu kako pokazuje svoje čeljusti u "punom sjaju", korisnici su bili šokirani. Jedna osoba je komentarisala: “Isuse Hriste, gledam u usta i razmišljam o vratima pakla.” Bilo je i onih koji su se našalili: “Ovo me podsetilo na bivšu devojku, moraću da je nazovem.”

Opasnost od ugriza

Ugriz murine može biti opasan za čoveka, pre svega zbog otrovne sluzi njene kože, ali je dobra vest da retko napada - osim kad je izazvana. Ova grabljivica iz morskih dubina definitivno izaziva strahopoštovanje kod ljudi, kao i znatiželju da saznaju više o njoj.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading