SRBI SVE VIŠE PUTUJU TAMO: Plaža u ovom gradu zvanično ima najbelji pesak na svetu!

Autor:

Putovanja

21.08.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosto je neverovatno koliko se sve sjaji na toj plaži

SRBI SVE VIŠE PUTUJU TAMO: Plaža u ovom gradu zvanično ima najbelji pesak na svetu!

Foto: pixabay.com

Prema teoriji analize boja, plaža Tulum, koja se nalazi oko dva sata vožnje od Kankuna, ima najbližu sličnost sa najčistijom nijansom bele boje – i samo 1,4 poena manje od najbelje nijanse na svetu.

Nova istraživanja, koristeći neuređene snimke ekrana sa Google mapa 200 plaža širom sveta, koristila su alat za uzorkovanje boja kako bi pronašla RGB kod peska na svakoj lokaciji, koji je potom upoređen sa najčistijom nijansom bele boje.

Druga na listi, prema CV Villas, bila je Anse Source D’Argent na Sejšelima, koja je imala razliku od 4,3 poena – jedina plaža na afričkom kontinentu koja se našla među prvih 30, prenosi 24sedam.rs.

I Evropa je na ovoj listi imala svoje "konje za trku". Iako ste verovatno očekivali da će Grčka imati najviše predstavnika, odnosno plaža na listi, ta čast pripala je Španiji.

Na listi su se našle plaže na Ibici, Majorki i Menorki kao i kopneni deo Španije oko Malage i Alikantea. Najbolja je Platja de Muro se ocenom 6,9.

Što se tiče drugih iz Evrope, na listi je grčka plaža Marmari koja je imala ocenu 6,5, italijanska plaža Tropea i francuska Plage de Valras sa 7,9.

Što se Meksika i Tuluma tiče, posetioci su masovno hvalili plažu Tulum zbog njene 'apsolutno neverovatne' obale – kao što je jedan impresionirani turista napisao na Redditu.

‘Za sve one koji se pitaju, plaža je apsolutno savršena. Nema sargasuma, čist beli pesak. Toplo preporučujem!’

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading