RUČAK ZA DVOJE 1.900 DINARA, SMEŠTAJ SE MOŽE NAĆI I ZA 15 EVRA! Destinacija u regionu raspametila Srbe ovog leta!

Autor:

Putovanja

13.08.2024

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putovanje ne traje toliko dugo, a sveopšti utisak na kraju odmora je perfektan

RUČAK ZA DVOJE 1.900 DINARA, SMEŠTAJ SE MOŽE NAĆI I ZA 15 EVRA! Destinacija u regionu raspametila Srbe ovog leta!

Foto: instagram.com/ printscreen

Ohrid je jedna od najpolularnijih destinacija Severne Makedonija i nekoliko je razloga zašto je to tako.

Pored prirodnih lepota, posetioci posebno vole lokalne specijalitete i kulturno-istorijsku baštinu kojom obiluje ovaj kraj.

Leto je upravo period kada je, prema mnogim agentima za putovanja, najbolje posetiti ovaj grad, koji je od prestonice Srbije udaljen oko 600 kilometra, odnosno nešto manje od 7 sati vožnje automobilom, dok se avionom stiže za oko 1 i 15 minuta. Od Novog Sada je udaljen oko 709 kilometara, a najbliži je Niš - oko 380 kilometara.

Ohridsko jezero je primarni cilj posete mnogima jer može da zameni odmor na moru bez problema. Površine je oko 358 kilometara, širina iznosi 14,8 km, a dužina jezera je 30,8 km, dubina 289 m. Sve to ga svrstava u red najvećih i najdubljih jezera u Evropi. Krstarenje je stoga glavna turistička atrakcija.

"Generalno nije skupo, ali, naravno, da zavisi od toga gde sedneš", kaže sagovornica Blica, Milena, koja je nedavno posetila Ohrid sa mužem.

"Bliže jezera su jače cene, na primer, ručak za dvoje (pica, pasta i piće) je oko 2.600 dinara, dok je u centralnom grada jeftinije. Tu ručak za dvoje košta oko 1.900 dinara, ali se dobiju i salata i piće i prilozi. Baklave, najbolje na svetu i najjeftinije, koštaju po 40-50 dinara parče", navodi ona.

Kutija od 15 komada košta 270 denara, što je kod nas oko 270 dinara. Sladoled oko 100 denara.

Cena kafe takođe zavisi od pozicioniranosti ugostiteljskog objekta, ali, kako kaže Iris, nije skuplja od 200 dinara.

"Pivo isto tako, negde je 400 dinara, negde jeftinije, suveniri, onako, zavisi šta kupuješ - imaš za 200 dinara, imaš i za više. Najjeftiniji magneti su 120 dinara…"

Cene nakita (srebra) od 20-30 evra pa naviše, filigranski rad po kom su poznati od 50-ak evra naviše, biser isto tako…

Ulaznice su svuda jeftine i kreću se oko 1-2 evra, parking nije skup, u centru grada je skuplji, na primer 100 dinara po satu, objašnjava Iris.

Vožnja čamcem po Crnom Drimu kod Nauma, na primer, košta 20 evra za privatnu turu, 5 evra po osobi za grupu, dok je paraglajder 80 evra. Iznajmljivanje kajaka/sup daske za 3 sata 25 evra, za jedan sat 1.000 dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading