OGLASILA SE PEVAČICA NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE NA JADRANU! Slomljena bolom poslala emotivnu poruku PORODICAMA NASTRADALIH!

Autor:

Zabava

12.08.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašna nesreća koja je potresla čitav region dogodila se u nedelju oko 15 sati i 30 minuta u trajektnom pristaništu u Malom Lošinju. Prema nezvaničnim informacijama došlo je do pada ulazne rampe trajekta "Lastovo" koja su prikliještila tri mornara "Jadrolinije", tri su mornara poginula, a jedan je teško povređen.

OGLASILA SE PEVAČICA NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE NA JADRANU! Slomljena bolom poslala emotivnu poruku PORODICAMA NASTRADALIH!

Foto: Ivo Scepanovic / Stockimo / Alamy / Alamy / Profimedia, Printscreen/Youtube/Meri Cetinic

Vest o smrti tri mornara Jadrolinije, koji su tragično izgubili živote u nedelju nakon što se rampa trajekta 'Lastovo' srušila, duboko je potresla čitav region, uključujući i poznatu muzičarku Meri Cetinić (71).

Jedna je od najpoznatijih hrvatskih izvođačica zabavne i pop muzike i kantautorka na ovom brodu snimila je spot za svoju pesmu 'Samo tuga ostaje', objavljenu 1998. godine, a danas, stihovi ove pesme tužno opisuju tragediju koja se dogodila.

- Trajekt Lastovo, kojim smo putovali bezbroj puta sa ostrva, koji smo smatrali najsigurnijim u lošem vremenu, na kojem sam snimila spot za pesmu 'Samo tuga ostaje', postao je tragičan za svoju posadu. Duboko saučešće preminulim mornarima i njihovim porodicama - napisala je muzička diva na svom Fejsbuk profilu.

Tragični podsetnik u stihovima pesme

Dirljivi stihovi Marijine pesme "Samo tuga ostaje" sa njenog albuma 'Putovanja' odzvanjaju kao lament nad nedavnim događajima. Stihovi "Samo tuga ostaje, kao verna drugarica moja, novi svitanje, zora, dobrodošla u moj prazan dom" sada služe kao jeziv podsetnik na nedavnu pomorsku tragediju.

HNK Split otkazuje predstave nakon tragedije

U svetlu nedavne tragedije, Hrvatsko narodno kazalište u Splitu najavilo je otkazivanje predstava komada 'Priče s trajekta', koje su bile zakazane za ponedeljak, utorak i sredu.

- Duboko smo potreseni nezapamćenom tragedijom u kojoj su tri mornara izgubila živote. Izražavamo iskreno saučešće porodicama i prijateljima žrtava, kao i svim mornarima i zaposlenima u Jadroliniji. Verujemo da u ovim danima žalosti nije primereno izvoditi pozorišnu predstavu zasnovanu na dramatizovanim sećanjima putnika trajekta Jadrolinije. Stoga, predstave komada 'Priče s trajekta' kao deo 70. splitskog ljetnog festivala neće se održati na najavljenim datumima 12., 13. i 14. avgusta - navedeno je u zvaničnoj najavi HNK Split.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading