SRBIMA ĆE OVO JAKO TEŠKO PASTI: Grčka uvela zabranu, ogromne kazne vas očekuju za OVAJ PREKRŠAJ na letovanju

Autor:

Putovanja

01.08.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je u samom vrhu evropske liste stanovnika koji uživaju u ovoj navici.

SRBIMA ĆE OVO JAKO TEŠKO PASTI: Grčka uvela zabranu, ogromne kazne vas očekuju za OVAJ PREKRŠAJ na letovanju

Foto: Shutterstock

Grčka je dodatno pooštrila svoje zakone protiv pušenja, uključujući stroge kazne za one koji puše u automobilima u prisustvu dece mlađe od 12 godina. Ovaj zakon je deo širih napora grčke vlade da smanji izloženost pasivnom pušenju i zaštiti javno zdravlje.

Uz ove mere, važno je da Srbi koji planiraju putovanje automobilom u Grčku budu informisani o drugim relevantnim pravilima i propisima kako bi osigurali bezbedno i prijatno putovanje.

Grčka je dodatno pooštrila svoje zakone protiv pušenja, uključujući stroge kazne za one koji puše u automobilima u prisustvu dece mlađe od 12 godina. Prema novim pravilima, vozači i putnici koji puše u vozilima u kojima se nalaze deca suočavaju se sa kaznom od 1.500 evra. Ovaj zakon je deo širih napora grčke vlade da smanji izloženost pasivnom pušenju i zaštiti javno zdravlje.

Uz to, zabrana pušenja se proširuje na sve zatvorene javne prostore, uključujući kafiće, restorane i barove, čak i ako su pokriveni tendama ili plastičnim folijama.

Kazne za poslovne subjekte koji dozvoljavaju pušenje u svojim prostorima takođe su povećane, s progresivnim kaznama koje mogu dovesti do zatvaranja objekta nakon višestrukih prekršaja​, piše Srbija danas.

Ovi koraci deo su strategije koja ima za cilj stvaranje generacije nepušača, a vlasti nameravaju da deca rođena 2025. godine postanu prva generacija koja neće biti izložena duvanskom dimu. Iako su reakcije na ove mere pomešane, mnogi ih vide kao neophodne za usklađivanje sa međunarodnim standardima i zaštitu prava nepušača u Grčkoj​.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading