TREBA IH PROTERATI SA PLAŽE: Ova ulja nikako nisu dobra za sunčanje!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

16.06.2024

00:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je reč o tamnjenju kože, mnogi se oslanjaju na tradicionalne domaće recepte, verujući da će im oni pomoći da brže dobiju preplanuli ten.

TREBA IH PROTERATI SA PLAŽE: Ova ulja nikako nisu dobra za sunčanje!

Foto: Shutterstock

Međutim, korišćenje određenih proizvoda za sunčanje može imati suprotan efekat i izazvati ozbiljne probleme sa kožom.

Maslinovo ulje – loš izbor za sunčanje

Maslinovo ulje, iako se često koristi u tu svrhu, zapravo nije pogodno za sunčanje. Ovo ulje ne pruža adekvatnu zaštitu od sunčevih zraka, što može rezultirati teškim opekotinama i dugotrajnim oštećenjima kože.

Kantarionovo ulje – potencijalno opasno

Kantarionovo ulje, koje se dobija iz cvetova istoimene biljke, može biti izuzetno nepovoljno za kožu tokom izlaganja suncu. Sastojak prisutan u ovom ulju može izazvati alergijske reakcije, što može dovesti do ozbiljnih problema sa kožom.

Republika

Foto: JONATHAN / Photononstop / Profimedia

Zaboravite na maslinovo ulje

Kokosovo ulje 

Iako je kokosovo ulje poznato po svojim brojnim korisnim svojstvima, kada je reč o sunčanju, nije preporučljivo koristiti ga. Umesto toga, preporučuje se korišćenje krema ili mleka sa visokim zaštitnim faktorom kako bi se izbegle alergijske reakcije i opekotine.

Margarin – neadekvatna zaštita od sunca

Neki ljudi veruju da će se brže preplanuti ako koriste margarin, međutim, ovo je izuzetno loša ideja. Margarin ne pruža zaštitu od sunčevih zraka i može rezultirati teškim opekotinama, ostavljajući neželjene fleke po telu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading