UKRAJINSKI RECEPT ZA RAFAELO KOLAČ: Neodoljiva poslastica po receptu koji je mnogo bolji od našeg!
Da li ste nekada probali rafaelo kolač ali po ukrajinskom receptu?
Rafaelo kolač obožavaju sve generacije! Nema kompromisa kada je reč o ovoj poslastici i svi se bore za jedno parče, što je u ovom slučaju potpuno opravdano. U nastavku pogledajte detaljno objašnjen recept.
Priprema:
Dva jaja umutite sa 90 grama šećera. Dodajte 150 grama kisele pavlake, a onda i oko 80 grama kokosovog brašna i 120 grama maka, a potom sve umutite. Sipajte 100 grama putera pa ponovo umutite. Prosejte 120 grama brašna sa 10 grama sode bikarbone u smesu i jedan vanilin šećer, ponovo umutite. Smesu stavite u kalup prečnika 18 centimetara prethodno nauljenu. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.
U drugu posudu pomešajte dva jaja, 150 grama šećera i 50 grama griza, kada sjedinite dodajte 500 mililitara mleka. Kuvajte dok se ne zgusne, pa sipajte 50 grama putera, 50 grama kokosovog brašna i 5 grama vanilinog šećera. Sjedinite, pokrijete providnom folijom i sklonite da se ohladi. Koru koju ste ispekli isecite na tri dela.
Prvi deo stavite na dno kalupa, preko jedan deo fila, a ostale dve kore izmrvite rukama. Drugu izmrvljenu koru stavite preko fila, zagladite je, i dodajte fil, isto uradite i sa trećom korom, pa ponovo stavite fil na vrh. Pokrijete providnom folijom i ostavite da se ohladi do sledećeg dana. Na vrh stavite malo bele, rendane čokolade.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)