OVAJ RECEPT ZA ŠTANGLICE JE IZ 1856. GODINE: Ljudi ga OBOŽAVAJU, a preko krckave korice od MAKA ide kremasti fil
Štanglice sa makom su fantazija ukusa!
Štanglice sa makom i tamnom čokoladom su zaista spektakularne. Ovo je kraljica svih sitnih kolača, a recept potiče iz 1856. godine. Pogledajte u nastavku kako da pripremite ovo savršenstvo.
Priprema:
Oko 250 mililitara mleka pomešajte sa 75 grama pudinga od vanile. Drugi deo stavite u šerpu da se kuva, dodajte 100 grama šećera u prethodnu smesu. Kada postane kao stegnut sklonite sa ringle, prebacite u drugu posudu i pokrijte providnom folijom.
U drugoj posudi pomešajte 175 grama putera sa 125 grama šećera i sve mutite mikserom. Dodajte dok mutite četiri jaja i 150 grama krem sira. Oko 175 grama brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo. To dodajte u smesu koju ste mutili.
Odvojite 150 grama maka, prespite u umućenu smesu i sjedinite kašikom.
Smesu od maka stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Poravnajte da bude kao tanja kora i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada se ispeče, pustite da se prvo ohladi. Puding umutite, a odvojeno takođe mutite 250 grama putera i polako tu dodajete puding. Sve mutite mikserom dok se smesa ne ujednači. Stavite preko kore fil. Izlomite po 150 grama mlečne i crne čokolade. Istopite na pari, pa prelijte kolač. Kada se stegne, možete ga seći.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)