ŠTRUDLA SA MAKOM PREPUNA UKUSNOG FILA: Stari recept za omiljen slatkiš posle ručka
Tajna je da pečenu štrudlu namažete maslacem kako bi bila mekša i ukusnija.
Za spremanje štrudle potrebno je da pripremite osnovne sastojke kao što je šećer, brašno, mak i mleko. Nedeljni ručak je najbolji kad se završi štrudlom sa makom. U nekim delovima Srbije to je i tradicija godinama. Zasladite dan ovom štrudlom!
Priprema:
U dva decilitra mleka stavite 50 grama šećera i 20 grama kvasca. Sve promešajte i dodajte 100 grama brašna. Ostavite 10 minuta da stoji. Narendajte jednu koricu limuna i dodajte jedno žumance, a potom 0, 5 decilitra ulja, jedan vanilin šećer i oko dve kašike kisele pavlake. Kada sve sjedinite sipate 350 grama brašna, postepeno. Testo umesite rukama, vratite u činiju, pokrijte providnom folijom i ostavite da stoji oko jedan sat.
U 300 grama maka dodajte 100 grama šećera, 50 grama griza i 400 mililitara vrelog mleka. Sjedinite i ostavite da stoji 20 minuta. Testo premesite, podelite na dva dela, formirajte loptu i ostavite da stoji pet minuta. Testo rastanjite rukama, a potom oklagijom. Stavite na koru pola fila maka i zarolajte. Ponovite postupak.
Koru premažite sa 40 grama otopljenog maslaca. Pecite na 20 minuta na 180 stepeni. Pokriti papirom za pečenje i nastavite da pečete još 20 minuta. Pečenu štrudlu premazati maslacom.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)