OVAKO SE DŽEM NEĆE SIGURNO POKVARITI: Sipajte mrvicu ovog sastojka dok se kuva da izbegnete nastanak BUĐI
Uz jedan sastojak džem se neće pokvariti.

Foto: Shutterstock
Kupovni džem ne može da se meri sa onim pravim domaćim namazom po receptu naše bake ili majke. Ono što svakome može da se dogodi je buđ u džemu pogotovo ako neko vreme zaboravimo da smo isti pripremili i ostavimo ga sa strane.
Pravljenje džema uopšte nije komplikovan proces, a da biste dobili namaz koji će dugo trajati samo prilikom kuvanja dodajte limunsku kiselinu. Na jedan kilogram džema dodajte jednu trećinu kesice, prenosi "Krstarica".
Recept za džem od malina:
Sastojci:
Dva kilograma malina Foto: YouTube/Printscreen
Jedan kilogram šećera
Dve kesice vanilin šećera
Priprema:
Maline operite na isti način kao i jagode, a to znači da ih prebrišete mokrom krpom i ostavite da se osuše. Ako ih budete prali mogu da se zgnječe, a to može da pokvati ukus džema. Zatim u šerpu ređajte maline, pa šećer i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poklopite i stavite u frižider, pa kada voće pusti sok i stavite da se kuva dok ne proključa. Nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte još pola sata, uz neprestano mešanje, a sve vreme skidajte penu koja će se stvoriti. Pred kraju kuvanja dodajte i vanilin šećer, pa dobro promešajte, a znaćete da je džem gotov kada ga provučete varjaču po dnu i ne ostane trag. Sipajte džem u sterilisane tegle.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)