SVE PRIZNAO! Izrečena presuda špijunu iz Beograda! RADIO ZA OBAVEŠTAJNU SLUŽBU ALBANIJE!

Autor:

Hronika

25.08.2024

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raković je početkom 2022. godine angažovan od strane Obaveštajne službe (OS) Albanije, kao i Obaveštajne agencije tzv. Kosova, po čijim nalozima je prikupljao podatke od bezbednosnog značaja, pomažući na taj način rad ovih službi, te stvarajući njihovu obaveštajnu mrežu na teritoriji Srbije, čijim je radom rukovodio neposredno, ali i posredstvom svojih veza koje je uključio u navedene ilegalne aktivnosti.

SVE PRIZNAO! Izrečena presuda špijunu iz Beograda! RADIO ZA OBAVEŠTAJNU SLUŽBU ALBANIJE!

Foto: www.profimedia.rs/Republika

BIA je u koordinaciji sa MUP Srbije, UKP i SBPT, a po naredbi Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, 14. novembra 2023. godine uhapsila Dejana Rakovića iz Beograda, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Špijunaža, iz člana 315. Krivičnog zakonika Srbije.

Nakon sprovedenog istražnog postupka, Dejan Raković je, 22. avgusta 2024. godine, u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, potpisao Sporazum o priznanju krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, na osnovu koga je doneta Presuda Višeg suda u Jagodini,  kojom je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od  4,5 godine, pišu Novosti.

Naime, Raković je početkom 2022. godine angažovan od strane Obaveštajne službe (OS) Albanije, kao i Obaveštajne agencije tzv. Kosova, po čijim nalozima je prikupljao podatke od bezbednosnog značaja, pomažući na taj način rad ovih službi, te stvarajući njihovu obaveštajnu mrežu na teritoriji Srbije, čijim je radom rukovodio neposredno, ali i posredstvom svojih veza koje je uključio u navedene ilegalne aktivnosti. 

Počev od 2022. godine, Raković je od pripadnika albanske službe u kontinuitetu, i za novčanu nadoknadu, dobijao zadatke, shodno čemu je, između ostalog, tokom druge polovine 2022. godine prikupljao podatke o visoko-pozicioniranim pripadnicima BIA. Na tom planu izučavao je njihovo kretanje, kao i kretanje članova porodice pomenutih pripadnika srpske službe, fotografisao objekte u kojima žive, vozila koja koriste i dr. 

U cilju izvršavanja naloga OS Albanije u pogledu identifikacije svih visoko-rangiranih službenika bezbednosnih službi Srbije, Raković  je septembra 2022. godine zloupotrebio svoje prisustvo na sahrani oca pripadnika BIA i MUP Srbije, kako bi sačinio snimke svih prisutnih lica iz navedene kategorije.

Posebno je i prioritetno bio angažovan i na prikupljanju podataka o dešavanjima na severu Kosova i Metohije, počev od decembra 2022. godine, kada su podignute barikade u znak protesta protiv štetnih odluka privremenih prištinskih institucija. Pored toga, Raković je delovao i na planu sačinjavanja video zapisa o kretanju vojnih vozila i konvoja Vojske Srbije, kao i drugih vozila srpskih bezbednosnih službi, koja su se kretala prema području Kosova i Metohije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading