POLICIJA ZAUSTAVILA VOZILO I NAŠLA DROGU U NJEMU: Nakon pretresa stana i garaže osumnjičenog u Boru našli JOŠ i OVO

Autor:

Hronika

23.05.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je na putu Bor-Paraćin zaustavila vozilo "tuareg"

POLICIJA ZAUSTAVILA VOZILO I NAŠLA DROGU U NJEMU: Nakon pretresa stana i garaže osumnjičenog u Boru našli JOŠ i OVO

Foto: shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su B. Đ. (1988) i M. L. (1979) iz ovog grada zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je na putu Bor-Paraćin zaustavila vozilo "tuareg" kojim je upravljao B. Đ., dok je M. L. bio suvozač, i pronašla oko 51 gram kokaina.

Nakon toga, u pretresu stana M. L. otkriveno je oko 14 grama kokaina, 117 kapsula za povećanje mase narkotika i digitalna vagica za precizno merenje. U garaži koju koristi B. Đ. pronađena je drobilica i digitalna vagica, kao i 18 džakova sa bakarnim odlivcima, za koje se sumnja da su ukradeni. Zbog toga će protiv B. Đ. biti podneta i krivična prijava za tešku krađu.

Osumnjičenima je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga regulisano je Krivičnim zakonikom Republike Srbije. Prema ovom zakonu, neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga predstavlja ozbiljno krivično delo koje se kažnjava zatvorom u trajanju od jedne do deset godina, u zavisnosti od težine dela i okolnosti slučaja.

Ovo krivično delo obuhvata proizvodnju, uzgajanje, preradu, pakovanje, skladištenje, transport, prenos, prodaju, distribuciju, razmenu, davanje, omogućavanje ili stavljanje u promet opojnih droga, supstanci ili biljaka koje sadrže opojne droge, bez odgovarajuće dozvole ili ovlašćenja nadležnih organa.

Policija i pravosudni organi u Srbiji aktivno sarađuju u suzbijanju ovog krivičnog dela, sprovodeći istrage, hapšenja i krivično gonjenje osoba koje se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga. Ove mere se preduzimaju radi zaštite javnog zdravlja, sprečavanja kriminala i suzbijanja narkotika u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
111

24.05.2024 05:08

Trenutno grad novca i droge.