UHAPŠEN MLADIĆ KOJI JE RANIO TRI OSOBE U PEĆI: Tereti se za teško ubistvo u pokušaju

Autor:

Hronika

23.05.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom je nakon saslušanja određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati.

UHAPŠEN MLADIĆ KOJI JE RANIO TRI OSOBE U PEĆI: Tereti se za teško ubistvo u pokušaju

Foto: shutterstock

Ilustracija

Policija tzv. Kosova uhapsila je A. G. (21) zbog sumnje da je ranio tri osobe u pucnjavi koja se dogodila 22. maja u Peći. Nakon saslušanja, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, prenosi agencija Beta.

A. G. se tereti za pokušaj teškog ubistva. Povređene osobe su trenutno na lečenju u Kliničkom centru u Prištini. Incident se dogodio u prometnom delu Peći, gde je tokom tuče jedan od učesnika upotrebio vatreno oružje.

Policija je zatražila pomoć građana u pronalaženju napadača, čiji je identitet utvrđen pregledom nadzornih kamera sa obližnjih lokala. A. G. je poznat policiji kao povratnik u izvršenju teških krivičnih dela. Na osnovu toga, raspisana je poternica sa njegovom fotografijom kako bi se olakšalo njegovo pronalaženje i hapšenje.

 

- Koraci prve pomoći za ranjavanje u pucnjavi -

Osigurajte sopstvenu sigurnost:

Pre nego što priđete povređenoj osobi, proverite da li je mesto bezbedno za vas. Ako je pucnjava još u toku, pronađite sklonište i sačekajte dok ne bude sigurno.

Pozovite hitnu pomoć:

Odmah pozovite hitnu pomoć (broj 194 u Srbiji). Dajte operateru precizne informacije o lokaciji, broju povređenih i vrsti povreda.

Procena stanja povređenog:

Proverite da li je povređeni svestan i da li diše. Ako nije svestan, proverite disanje i puls.

Kontrola krvarenja:

Krvarenje je često najopasnija posledica ranjavanja. Pritisnite direktno na ranu čistom krpom, gazom ili improvizovanim materijalom (majica, marama) kako biste zaustavili krvarenje.

Ako je moguće, podignite povređeni deo tela iznad nivoa srca kako biste smanjili krvarenje.

Imobilizacija povređenog:

Pokušajte da povređenog ne pomerate previše, osim ako je u neposrednoj opasnosti (npr. požar). Pomeranje može pogoršati unutrašnje povrede.

Kontrola disanja i svesti:

Ako povređeni ne diše, započnite reanimaciju (KPR) ukoliko ste obučeni za to. Naizmenično vršite kompresije grudnog koša i veštačko disanje dok ne stigne pomoć ili dok povređeni ne počne da diše samostalno.

Prevencija šoka:

Šok je česta komplikacija kod teških povreda. Lezite povređenog na leđa i podignite mu noge (ako nema povreda koje bi to sprečavale) kako biste poboljšali cirkulaciju.
Pokrijte povređenog ćebetom ili jaknom kako biste ga održali toplim.

Psihološka podrška:

Pokušajte da ostanete smireni i pružite povređenom reči utehe. Održavajte razgovor kako biste ga održali svesnim i smirenim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading