RADIŠA LAGAO NA SASLUŠANJU: Urošu Blažiću i njegovom ocu preti ista kazna - TVRDIO DA NIJE ZNAO ZA SINOVLJEVO ORUŽJE

Autor:

Hronika

04.05.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica koja kao okrivljene obuhvata Uroša Blažića, njegovog oca, ujaka i brata od ujaka podignuta je 18. oktobra prošle dogine i prosleđena Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju.

RADIŠA LAGAO NA SASLUŠANJU: Urošu Blažiću i njegovom ocu preti ista kazna - TVRDIO DA NIJE ZNAO ZA SINOVLJEVO ORUŽJE

Foto: Shutterstock, MUP Srbije

Uroš Blažić je pre godinu dana u selima Dubona i Malo Orašje počinio masovno ubistvo, kada je života lišio devet, a pokušao da ubije još 20 osoba, od kojih je ranio 12. Optužnica protiv njega, njegovog oca, ujaka i brata od ujaka podignuta je 10. oktobra prošle godine, a 25. maja biće održano pripremno ročište u Višem sudu u Smederevu.

Uroš Blažić, podsetimo, za masovno ubistvo u dva sela može da bude osuđen na jer je krivično delo počinio kao mlađi punoletnik, te ne može da bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora koja bi mu sledovala za takvo krivično delo.

18. oktobar - Podignuta optužnica

Optužnica koja kao okrivljene obuhvata Uroša Blažića, njegovog oca, ujaka i brata od ujaka podignuta je 18. oktobra prošle dogine i prosleđena Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju.

Blažiću je na teret stavljeno krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, noženje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Na osnovu dokaza koji su prikupljeni tokom istrage, tužilaštvo je navelo da postoji opravdana sumnja da je Blažić 4. maja oko 22.20 sati, vozeći crni "mercedes" u kom je poneo automatsku pušku "Zastava", model "M70 AB2", sa mehanički uklonjenim fabrički brojem i pištolj matke "Tokageu" TT-33, sa nekolik okvira municije za oba komada oružja, ručnu bombu M52, ručnu bombu M75 i jednu kumulativnu bombu M79, došao do spomenika palim borcima u selu Malo Orašje.

Pucao na mlade u Malom Orašju

Na tom mestu je, navode iz tužilaštva upočio grupu mladih koji su se družili i slušali muziku, nakon čega je, bez ikakvog povoda, sa namerom da ih ubije, izašao iz vozila i rafalnom paljbom iz automatske puške izpalio više desetina projektila u njihovom pravcu. Kada je ispraznio okvir sa municijom, isti je zamenio i nastavio da puca. U tom trenutku, neke od mladih već je ranio i oni su se nalazili na zemlji.

Na licu mesta je ubio Marko Mitrović, dok su od zadobijenih povreda u zdravstvenim ustanovama preminuli Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Petar Mitrović, maloletni Nikola Milić. i ALeksandar Milovanović, svi meštani Malog Orašja.

Blažić je tada ranio još četiri osobe, dok je na četiri pucao, ali je promašio.

Odvezao se u Dubonu

Istragom je utvrđeno da je nakon toga "mercedesom" otišao u Selo Dubona, izašao iz automobila i pucao na više osoba koje su popravljale ogradu dvorišta. Iz pištolja koji je imao kod sebe ispalio je više metaka u njihovom pravcu, kao i u još jednog muškarca koji se nalazio u neposrednoj blizini i naneo im je teške telesne povrede.

Vratio se u automobil i otišao do Osnovne škole "Momčilo Živojinović", gde je zaustavio automobil, ušao u dvorište škole i iz automatske puške otvorio vatru u pravcu više mladih koji su se na tom mestu družili. Pri tom je, kako navodi tužilaštvo, prilazio žrtvama koje je već pogodio i koje su se nalazile na zemlji i ponovo pucao u njih.

Na licu mesta je ubio brata i sestru Milana Panića i Krisitnu Panić, dok je Dalibor Todorović. usled zadobijenih povreda ubrzo preminuo. Kritičnom prilikom on je ranio još četvoro i naneo im teške telesne povrede opasne po život, a ispalio je više projektila u pravcu još četiri osobe, ali ih je promašio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading