TURSKO JELO OD MLEVENOG MESA SA ZAPEČENIM PIREOM: Od jednostavnih namirnica spremite preukusan ručak danas
Recept pravo iz Turske.
Tursko jelo sa mlevenim mesom priprema se brzo i lako. Zanimljiv recept od jednostavnih sastojaka učiniće ovo jelo mnogo lepšim, a o ukusu će se pričati.
Sastojci:
- 300 grama mlevenog mesa
- oko 100 grama kupusa
- 1 jaje
- manja glavica luka
- 2 čena belog luka
- malo ulja
- 3 kasike brašna
- od začina: biber, vegeta, so, paprika i peršun
- paradajz pire
Za krompir pire:
- 4 veća krompira
- 50-100 grama sira po želji
- 3 kašike mleka
- malo soli, vegete i muskatnog oraščića
Priprema:
Krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Potom ocedite ga od viška vode, a onda izgnječite i ostavite sa strane. U krompir stavite rendani kačkavalj i začine po želji, a malo kačkavalja ostavite sa strane. Sjedinite pa dodajte mleko.
U mleveno meso naseckajte crni i beli luk što sitnije. Dodajte jedno jaje i kupus. Kupus takođe sitno iseckajte, zatim dodajte peršun i tri kašike brašna. Zatim stavite začine poput začinske paprike, vagete, malo soli i bibera. Sve dobro izgnječite rukama.
Nauljite vatrostalnu posudu. Zatim malo nauljite i ruke pa formirajte pljeskavice koje ćete stavljati u vatrostalnu posudu. Pljeskavice malo udubite rukama u sredini. Stavite da se peče u rernu na jedno 200 stepeni oko 20 minuta, te na pola proverite da li je dobro spremljeno.
U ispečene pljeskavice stavite pire krompir u sredinu. Razmutite malo paradajz pirea sa vodom i time prelijte pljeskavice. Stavite na vrh rendani kačkavalj. Vratite u rernu da se zapeče. Uživajte u jelu.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)