UŽAS KOD NIŠA! Pas izujedao dva učenika škole u Gabrovcu!

Autor:

Hronika

17.04.2024

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pas nije pronađen nakon incidenta.

UŽAS KOD NIŠA! Pas izujedao dva učenika škole u Gabrovcu!

Foto: Shutterstock

Direktorka Glorija Radojčić izjavila je da je danas došlo do napada napuštenog psa rase Kane korso u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Gabrovcu kod Niša. Psiho-fizički napad se dogodio tokom malog i velikog odmora, kada je pas ujeo učenike trećeg i petog razreda, kao i pedagogicu škole. Srećom, deca su zadobila samo lakše povrede, ali je situacija mogla biti mnogo ozbiljnija.

Reakcija škole i Hitne pomoći

Direktorka je istakla da je škola odmah reagovala i pozvala Hitnu pomoć, koja je intervenisala i pružila neophodnu medicinsku pomoć povređenim učenicima. 

- Pas je najpre za vreme malog odmora ujeo dečaka za prst, a za vreme velikog odmora ujeo je devojčicu za obe ruke, ujeo je za šaku i za zglob iznad šake druge ruke. Napao je i jurio i pedagogicu, ali je uspela da mu pobegne - kazala je Radojčić.

Reakcija policije i Zoo službe

Policija i Zoo služba niškog komunalnog preduzeća "Mediana" odmah su reagovali na poziv škole. Međutim, pas nije pronađen. Direktorka Radojčić je istakla da je pas bio viđen u centru sela i pored škole, te da će ponovo zvati Zoo higijenu kako bi se rešio ovaj problem.

- Dečaku su previli prst i on je sa hraniteljicom otišao do izabranog lekara, kako bi mu tamo, ukoliko je potrebno dali tetanus, a devojčicu je zajedno sa njenom majkom ekipa Hitne pomoći prevezla do Kliničkog centra, da bi snimanjem proverili da slučajno nije zadobila ozbiljnije povrede onih koji su vidljivi - rekla je Radojčić i dodala:

- Radni Zoo higijene su tražili psa, ali nisu uspeli da ga pronađu. To je pas koga je neko ostavio u Gabrovcu i zbog koga smo mi proteklih 15 dana više puta zvali Zoo higijenu. Mi smo mala sredina i znamo da ranije ovde nije bilo tog psa. Agresivan je, napadao je proteklih dana i meštane i decu. Vrlo brzo nakon što je Zoo higijena otišla ponovo se pojavio u centru sela i pored škole. Jedino što možemo da uradimo sada je da ponovo zovemo Zoo higijenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading