OGLASILA SE STOMATOLOŠKA KOMORA SRBIJE O LAŽNOJ ZUBARKI: Novi detalji hapšenja, evo kako je razotkrivena! (FOTO)

Autor:

Hronika

07.03.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fakultet koji traje 5 godina, tvrdila da je završila za 4.

OGLASILA SE STOMATOLOŠKA KOMORA SRBIJE O LAŽNOJ ZUBARKI: Novi detalji hapšenja, evo kako je razotkrivena! (FOTO)

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Snežana Stević (48) uhapšena je zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic" u centru Beograda. Protiv nje je podneta krivična prijava zbog falsifikovanja diplome i bavljenja nadrilekarstvom. Prema informacijama, oko 40 osoba je oštećeno njenim delovanjem.

U ordinaciji u centru Beograda, Snežana Stević je navodno više od dve godine vršila stomatološke zahvate i antiage medicinske tretmane, predstavljajući se kao lekar. Ona je čak nudila specijalne popuste i izuzetno niske cene, daleko niže od standardnih, privlačeći tako veliki broj klijenata.

Foto: Društvene mreže

 Snežana Stević

Lažna diploma i štetne posledice


Snežana Stević se tereti da je koristila lažnu diplomu kako bi obavljala medicinske zahvate, što je izazvalo štetne posledice po pacijente koji su joj poverili svoje zdravlje. Njen slučaj izazvao je zabrinutost među javnošću i istakao važnost provere kvalifikacija medicinskih radnika.

Novi direktor Stomatološke komore Srbije otkriva detalje istrage


Dr Milojko Jovanović, nedavno imenovani direktor Stomatološke komore Srbije, izneo je u intervjuu za "Blic" detalje o prijavi koju su dobili iz UKP-a 16. novembra 2023. godine. Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju javnosti, a Jovanović je bio voljan da otkrije nekoliko informacija o ovom slučaju.
 

- Na osnovu neke prijave, ja sam naložio dekanu Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici da se istraži, jer oni pripadaju Univerzitetu u Prištini. I apsolutno ta koleginica takozvana nije uopšte bila na tom fakultetu, niti je imala tu diplomu. Ono što je zanimljivo u celoj toj priči, ona je na toj diplomi napisala da je završila za četiri i po godine, fakultet traje pet godina minimum - navodi Jovanović.

U nedavnom intervjuu za Blic, predstavnik komore istakao je da komora nema ingerencije da vrši proveru validnosti diploma. 

- Mi akreditujemo te programe i taj kolega koji završi antiejdžing dobija samo jedan sertifikat, ništa više od toga. Znači on i dalje ne sme da radi to, da se bavi antiejdžingom, nego mora da položi određen broj kurseva, da ima sertifikate do određenog broja bodova. Ja sam razgovarao sa ministarkom zdravlja oko ovog problema i mi kao komora nemamo ingerencije da moramo da proveravamo diplome, to bi trebalo uvesti u zakon o komorama - navodi dr Milojko Jovanović.

Poslednjih godina, Srbija se suočava sa sve učestalijim slučajevima nadrilekarstva i nadriapotekarstva. Ovi problemi izazivaju zabrinutost među zdravstvenim stručnjacima i pacijentima, posebno zbog potencijalne opasnosti po zdravlje i živote ljudi. Visoke cene usluga i nedovoljna provera kvalifikacija nadrilekara i nadriapotekara dodatno komplikuju situaciju.

Neproverene usluge i rizici po zdravlje pacijenata

Nadrilekari i nadriapotekari često pružaju usluge koje nisu proverene i koje mogu imati ozbiljne posledice po zdravlje pacijenata. Nedostatak stručnosti i obrazovanja kod ovih "pružalaca zdravstvenih usluga" može rezultirati pogrešnim dijagnozama, neadekvatnim tretmanima i korišćenjem neproverenih preparata. Pacijenti koji se obrate nadrilekarima i nadriapotekarima rizikuju svoje zdravlje, a ponekad i život, poveravajući ih neovlašćenim pojedincima.

- Svaka ordinacije treba da ima na ulazu treba da ima tablu da je registrovana, da je prijavljena, ko je nosilac posla tako da su to mesta na koja treba ići. Ja bih tu malo više apelovao na ljude da malo manje konsultuju te društvene mreže Instagram i to, nego malo više preko preporuke - navodi dr Božidar Todorović, specijalista oralne hirurgije.

Prema rečima doktora, stomatolozi imaju pravo da izvode antiejdžing procedure, ali je neophodno da prethodno obave dodatne edukacije kako bi se obučili za određenu vrstu procedure. Ova informacija naglašava važnost stručnog usavršavanja stomatologa u oblasti antiejdžing procedura, kako bi se osigurala bezbednost i kvalitet usluge koju pružaju pacijentima.
 

- To je jedan jako unosan biznis, dosta žena danas pa i muškaraca pribegava tome. Opet kažem stomatolozi imaju znanje anatomije koje nam to olakšava, da to lako i lepo radimo, ali sa druge strane, opet, nema svako oko za to - navodi Todorović.

Nedovoljna informisanost, senzacionalističke reklame na društvenim mrežama i niske cene često su razlozi zbog kojih se mnogi ljudi odlučuju za odlazak na neproverena mesta radi medicinskih tretmana. Međutim, važno je shvatiti da nije mala stvar poveravati svoje zdravlje nekom neproverenom izvoru. Posledice takve odluke mogu biti fatalne, uprkos prividnom neoprezu.
 

Luksuzni život Snežane Stević

Snežana Stević,postala je poznata po svom luksuznom načinu života, koji je redovno delila sa svojim pratiocima na društvenim mrežama. Na njenom profilu mogli ste da vidite brojne fotografije na kojima pozira u luksuznim hotelima, apartmanima i sa egzotičnih putovanja. Ove objave nisu prolazile neprimećeno, s obzirom da su dobijale i po više stotina lajkova, čime je samo potvrđeno interesovanje javnosti za njen način života.

Jedna od tema kojom se Snežana bavila na društvenim mrežama bila je i modni stil. Na njenom profilu mogli ste videti fotografije na kojima nosi luksuznu garderobu poznatih brendova, poput Gucci, Louis Vuitton, Chanel i drugih. Očigledno je da je Snežana uživala u ekskluzivnoj odeći i modnim dodacima, te je svojim pratiocima često priređivala pravu modnu reviju putem fotografija na Instagramu.

Foto: Društvene mreže

Snežana Stević

Putovanja i egzotične destinacije

Jedna od najzanimljivijih tema na Snežaninom profilu bile su svakako fotografije sa putovanja. Ona je redovno posećivala egzotične destinacije širom sveta, a njene slike su odisale luksuzom i avanturom. Destinacije poput Maldiva, Bora Bora, Dubaija i drugih luksuznih destinacija bile su redovna inspiracija za njene objave, a pratioci su sa oduševljenjem pratili njene avanture.

Snežana, vlasnica salona lepote čije su aktivnosti trenutno pod istragom, nije strana javnosti. Prema dostupnim informacijama, Snežana je ranije vodila još jedan salon lepote, smešten na Novom Beogradu. Ovaj podatak budi dodatnu radoznalost u vezi sa njenom prethodnom poslovnom karijerom i eventualnim sličnostima ili razlikama između ova dva salona.Izvor navodi da je Snežana uživala u društvu poznatih ličnosti, što dodatno budi interesovanje za njenu prošlost i veze sa javnim ličnostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading