DŽONI I VELJA U RATU ZBOG 380 KILA KOKAINA! Otvoreni sukob među Zvicerovim ubicama!

Autor:

Hronika

18.03.2023

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veza između Veljka Belivuka i Nikole Vušovića pukla oko podele tovara droge, a šef "kavčana" jedva sprečio da se poubijaju

DŽONI I VELJA U RATU ZBOG 380 KILA KOKAINA! Otvoreni sukob među Zvicerovim ubicama!

Foto: TANJUG / RADE PRELIC, Shutterstock, MUP

Iskaz svedoka-okrivljenog Bojana Hrvatina na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića potvrdio je da su Velja Nevolja i Nikola Vušović, zvani Džoni s Vračara u krvavoj svađi.

Sukob je kulminirao zbog tovara od 380 kila kokaina koji je trebalo da bude raspoređen za dalju distribuciju između njih dvojice, saznaje Republika.

Belivukova ekipa i Džoni sa svojim "vračarskim klanom" operisali su kao dve grupe dilera i ubica koje je angažovao šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer.

- Neki poslovi su im se preplitali i odradili su ih zajednički, kao što je ubistvo Aleksandra Šarca, ali ih je zavadila borba za prevlast na narko-tržištu. Belivuk je držao domaći teren dok je Zvicerov kokain Džoni dilovao u inostranstvu, pre svega u Beču, gde mu je glavni čovek bio Dario Đorđević Dekster. To je nekako funkcionisalo sve dok Džoni nije toliko ojačao da je počeo da zarađuje više od Belivuka, a apetiti su mu porasli i u Srbiji. Poslednji ugovoreni tovar kokaina od skoro 400 kila koke koji je trebalo da dobiju od Zvicera i podele za dalju distribuciju, prelio je čašu jer je to najveća količina kojom su do tada baratali - objašnjava izvor iz istrage.

O sukobu je obavešten Zvicer, koji je pokušao da izgladi spor. Međutim, tada je već bilo kasno. I Marko Miljković je zbog starih neraščišćenih računa sa Džonijem sipao Belivuku so na ranu.

Republika

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Do Belivuka je, uglavnom, stigla informacija da mu Džoni sprema likvidaciju, o čemu je svedočio Hrvatin, i on je počeo da sprema plan da prvi udari. Zahvaljujući Zviceru, taj plan ubistva Džonija ipak je na kraju stopiran, ali je nepoverenje ostalo.

Pre tog tovara droge obe grupe su funkcionisale sinhrono, po principu "ne diram te, ne diraš me". Džoni i Dekster, dok je bio u Beogradu, pomagli su Belivukovoj ekipi da ukloni dva automobila korišćena u zločinima. 

Vušović je i dalje u bekstvu, a Dekster je osuđen u Beču. Pretpostavlja se da se Vušović krije u Južnoj Americi.

DRAGANIĆ SE NUDIO ZA SVEDOKA

Tokom prikazivanja fotografija iz Ritopeka koje je tražio Marko Miljković da bi ih predočio Hrvatinu isplivao je i set fotografija od 18. 7. 2021, na kojem je pisalo: "Učesnik Draganić Vlade."

Republika

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

 

Ovo znači da je Draganić bio na licu mesta s policijom i tužilaštvom da pokaže gde su prosipali ostatke samlevenih žrtava. To je izazvalo burnu reakciju Miljkovića i nastao je metež u boksu za okrivljene jer je time maltene potvrđeno da se Draganić nudio za svedoka tužilaštva.

Upućeni kažu da se Draganić nije nagodio i potpisao sporazum sa TOK jer nije imao dovoljno novih saznanja o zločinima grupe. Međutim, ovim je označen kao izdajica klana.

POPAJ, ASTERIKS I MATORI

Hrvatin je na jučarašnjem ročištu pomenuo nova imena.
Na Miljkovićevo pitanje ko su bili Bosanci koji su angažovani da ubiju Mladena Lazarevića Hrvatin je rekao:

- Prvo je bio jedan Popaj, on je pobegao. Drugi s kojim sam uglavnom komunicirao bio je Asteriks. Oni su bili naših godina i bio je jedan matori. Bili su smešteni na Novom Beogradu, sećam se da smo išli da slikamo kada su pobegli, da Zviceru pošaljemo sliku.

UHAPŠENA GRUPA "KAVAČKIH" POLICAJACA

U Crnoj Gori je pohapšena grupa policajaca saradnika "kavačkog klana". Među njima su policajac potražne službe odeljenja bezbednosti Podgorica Goran Stojanović, Milan Popović iz kotorske policije, nekadašnji policajac Vladimir Bajčeta, bivši telohranitelj Duška Šarića.

Na spisku za hapšenje su nekadašnji komandir podgoričke policije Ivan Stamatović i suspendovani policajac Nebojša Bugarin, za kojim se traga.

Ime i fotografija Bugarina stigli su crnogorskim istražiteljima od Evropola još sredinom 2021. Ta dokumentacija bila je okidač za pokretanje krivičnog postupka protiv Zvicerove grupe, u kojoj su, prema tvrdnjama specijalnih tužilaca, i policajci Petar Lazović i Ljubo Milović. Prvi je uhapšen, a drugi je u bekstvu. Stamatović je Milovićev kum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading