VELIKA VEST! Albanija i Srbija domaćini Evropskog prvenstva u fudbalu!

Autor: M. M.

Sport

09.05.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodno, kadidatura je predata.

VELIKA VEST! Albanija i Srbija domaćini Evropskog prvenstva u fudbalu!

Foto: Tanjug/AP

UEFA logo

Fudbalski savez Albanije je objavio svoju prijavu za organizaciju finala "EURO 2027" za uzrasnu grupu "U21", u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije. U saopštenju se ističe da Albanija ne ispunjava uslove da bude domaćin svih utakmica, te je zbog toga planirana saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije.

Navodno, kandidatura je predata, a albanski savez je informaciju objavio u četvrtak u podne. Neke od referenci koje su izložili u UEFA bile su uspešna organizacija finala Lige konferencija u Tirani 2022, kao i kandidatura za Evropsko prvenstvo za uzrast do 17 godina 2025. godine.

- Albanija je jedan od glavnih kandidata za domaćina finalnih utakmica Evropskog prvenstva AFF je uputio zahtev UEFA, da Albanija bude jedna od zemalja domaćina finala ovog takmičenja. Budući da nisu ispunjeni uslovi u pogledu broja stadiona potrebnih da naša zemlja bude domaćin svih finalnih utakmica U-21 Evropskog prvenstva, AFL će sarađivati sa FS Srbije na zajedničkom domaćinu finalne faze EURO 2027 - poručuju iz FS Albanije.

 

Taj plan nedavno je otkrio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Nastavićemo da razvijamo infrastrukturu, a planiramo u budućnosti da se mi i Mađarska kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas zatvaranje. OFK Beograd će igrati u Zaječaru, pa će i Zvezda i Partizan gostovati tamo. Ne znam kako stoji Dubočica, nadao sam se da igraju. U Loznici se igra finale Kupa, tu je sad borba oko karata. Vojvodina traži 4.000 kao i Zvezda i možete da mislite kako to izgleda. Stadion prima 8.500 ljudi. Objasnite mi kako Zvezdinim navijačima kažemo da će dobiti nula karata, ali fer je da i Vojvodina dobije isti broj karata - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading