RUSIJA RASPISALA POTERNICU ZA OLGOM, DIJANOM, ALINOM i TASOM! Članice benda "Pusi rajot" ured humanitarne turneje NESTALE BEZ TRAGA!

Autor:

Zabava

17.09.2024

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova nije iznelo detalje o razlozima za poternicu, ali je evidentno da postoji ozbiljna zabrinutost u vezi sa aktivnostima članica grupe.

RUSIJA RASPISALA POTERNICU ZA OLGOM, DIJANOM, ALINOM i TASOM! Članice benda "Pusi rajot" ured humanitarne turneje NESTALE BEZ TRAGA!

Foto: youtube.com/ imjustevil666

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je poternicu za članicama grupe "Pusi rajot" (Pussy riot) Olgom Borisovom, Dijanom Burkot, Alinom Petrovom i Tasom Pletner.

Borisova Olga Valerijevna traži se po članu Krivičnog zakonika Ruske Federacije. Osnova po kojoj se vrši pretraga nije naznačena u bazi podataka, a slično je navedeno i na poternicama za preostale tri članice, prenosi "Tass".

Foto: Tanjug/AP

Bend "Pusi rajot"

Ponovno stavljanje na poternicu članice grupe Marije Aljehine

Prilikom pretraživanja baze podataka za članicu grupe Mariju Aljehinu, pojavljuju se dve kartice, što može ukazivati na to da je ponovo stavljena na poternicu. Ministarstvo unutrašnjih poslova ju je prethodno stavilo na poternicu u aprilu 2022. godine.

Mogući krivični postupak protiv članica grupe

Predstavnici Agencije za sprovođenje zakona su za TASS rekli da bi krivični postupak protiv članica grupe mogao biti pokrenut po članu o finansiranju terorizma. Grupa "Pusi rajot" učestvuje na koncertnoj turneji pod nazivom "Rajot dejs", tokom koje prikupljaju novac za dečju bolnicu u Kijevu.

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova nije iznelo detalje o razlozima za poternicu, ali je evidentno da postoji ozbiljna zabrinutost u vezi sa aktivnostima članica grupe. Ostaje da se vidi kako će se ova situacija dalje razvijati i da li će članice grupe biti pronađene i "privedene pravdi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading