PREMINUO ČUVENI MUZIČAR! Iznenada nas je napustio, porodica i prijatelji se opraštaju!

Autor:

Zabava

15.09.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o njegovoj smrti potvrdio je Muzej Džonija Keša u Nešvilu, Tenesi, putem Instagram posta.

PREMINUO ČUVENI MUZIČAR! Iznenada nas je napustio, porodica i prijatelji se opraštaju!

Foto: Pixabay

Sveća

Tomi Keš, mlađi brat legendarnog Džonija Keša, preminuo je u petak, dan nakon obeležavanja 21. godišnjice smrti svog brata.

Vest o njegovoj smrti potvrdio je Muzej Džonija Keša u Nešvilu, Tenesi, putem Instagram posta. Osnivač i direktor muzeja, Bil Miler, se oglasio povodom smrti Tomija Keša, ističući da je Tomi bio verni podržavalac muzeja i visoko poštovan član muzičke industrije.

Foto: Maria Laura Arturi / Alamy / Alamy / Profimedia

Tomi Keš

 

 

Tomi Keš je rođen 5. aprila 1940. godine u Dajesu, Arkanzas. Inspirisan svojim starijim bratom, prijavio se u vojsku pre nego što je postao radijski DJ u Oružanim snagama i počeo da nastupa sa bendom Henk Vilijamsa Mlađeg.

Foto: Maria Laura Arturi / Alamy / Alamy / Profimedia

Tomi Keš

 

Njegov glas i izgled podsećali su na Džonija, a svojoj braći je odao počast pesmom "Moj brat Džoni Keš" na svom albumu iz 2008. godine, "Sve do čega mi je stalo — Nijanse crnog". Karijera Tomija Keša nije uzela maha sve do 1965. godine, kada je potpisao svoj prvi ugovor o snimanju, nakon čega je tri godine kasnije izdao svoj debitantski album "Evo Tomija Keša".

Foto: Maria Laura Arturi / Alamy / Alamy / Profimedia

Tomi Keš

 

Smrt Tomija Keša dogodila se dan nakon 21. godišnjice smrti Džonija Keša, koji je preminuo 12. septembra 2003. godine od komplikacija dijabetesa. Njihova ljubavna priča prikazana je u mnogo voljenom biografskom filmu iz 2005. godine, "Hod po ivici", sa Hoakinom Finiksom i Ris Viterspun u glavnim ulogama. Film takođe prikazuje kako je tragična smrt njihovog starijeg brata Džeka Keša potresla porodicu nakon što je Džek nastradao u nesreći sa testerom 1944. godine.
 

Tomi Keš će ostati upamćen kao veliki čovek i muzička legenda čije će pesme ostati kao najbolja prezentacija njegove fantastične karijere i života koji je vodio. Njegovo muzičko nasleđe će nastaviti da inspiriše mnoge ljude širom sveta.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading