ŽIVELA NAŠA TROBOJKA, ŽIVELA SRBIJA! Jake reči predsednika Vučića!

Autor:

Vesti

15.09.2024

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici i nastavnici osnovnih škola i predsednici opština iz Republike Srpske i Crne Gore na prijemu kod predsednika Aleksandra Vučića.

ŽIVELA NAŠA TROBOJKA, ŽIVELA SRBIJA! Jake reči predsednika Vučića!

Foto: ST/Dragan Kadić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prima učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

- Danas je prazanik, praznik srpskog naroda ma gde god on živeo. Našem narodu čestitam praznik, Dan srpskog jedinstva. Naša braća i sestre na KiM danas se raduju sa nama, srdačno ih pozdravljam i čestitam im prvima, baš njima, mnogo su pretrpeli i još mnogo moraju da pretrpe. Istorija srpskog naroda ispisana je mnogim veličanstvenim trenucima u kojima smo uspevali da pokažemo da je jedinstvo naša najveća snaga  - rekao je predsednik Vučić i nastavio:

- Srbija je uvek tu za vas i uvek će biti tu za vas. Dobrodošli kući! Srbija nije jedina zemlja koja ima praznik svoje zastave!

- Izabrali smo današnji dan, dan vaskrsnuća, velike golgote za praznik! Danas je insistiram, praznik našeg identiteta! Ujedno slavimo i jedinstvo u kom se sjedinjuju kultura i jezik! Draga deco i nastavnici, hvala vam što ste danas ovde, hvala vam što volite Beograd, što ste uživali u Hramu i u Narodnom Muzeju i što ćete da posetite Smederevo i da naučite deo svoje srpske istorije! Draga deco srećan nam svima praznik, živelo jedinstvo, živela naša crveno, plavo bela trobojka, živela Srbija!

Petra Grahovac, učenica 9. razreda Osnovne škole "Sveti Sava" iz Bileće obratila se nakon predsenikovog obraćanja.

- Zahvaljujuči vašoj brizi i bratskoj ljubavi prema RS i CG mi upoznajemo Srbiju i bogatiji smo za jedno novo iskustvo koje je ispunjeno gostoprimstvom, bratstvom i sigurnošću. Danas je moj rođendan i zahvalna sam što se mogu obraititi predsedniku Srbije koje je omogućio realizovane projekata u Srpskoj. Veliko hvala u ime svih nas iz južne Hercegovine i bratske Crne Gore - poručila je Petra.

Prijem se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Ina

15.09.2024 11:08

SREĆAN DAN SRPSKOG JEDINSTVA,SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE! 🇷🇸

Nešo N

15.09.2024 11:12

Srećan nam praznik srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Blaki

15.09.2024 11:12

Prelep praznik koji simbolizuje jedinstvo Srba da se razvija kulturna i ekonomska saradnja uz ocuvanje nacionalnog identiteta

Ilija

15.09.2024 11:14

Dobro je sto postoji jedan ovakav praznik da se svi Srbi ujedine , ma gde ziveli.