TIJANINA VELIKA POBEDA! Sud je presudio: Dobija nazad embrione svog pokojnog muža, OTKRILA KADA ULAZI U PROCES VANTELESNE OPLODNJE!

Autor:

Vesti

15.09.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle brojnih ročišta, osporavanja, žalbi i molbi, Apelacioni sud u Nišu presudio je u Tijaninu korist

TIJANINA VELIKA POBEDA! Sud je presudio: Dobija nazad embrione svog pokojnog muža, OTKRILA KADA ULAZI U PROCES VANTELESNE OPLODNJE!

Foto: printscreen/pink

Tijana Prizrenac Nedeljković

Tijana Prizrenac Nedeljković, koja se godinama borila na sudu da dobije pravo na embrione svog preminulog supruga i postane majka, nakon pet godina izvojevala je, kako kaže, svoju najveću životnu pobedu!

Posle brojnih ročišta, osporavanja, žalbi i molbi, Apelacioni sud u Nišu presudio je u Tijaninu korist, omogućivši joj da iskoristi embrione koje su ona i njen suprug sačuvali pre nego što je on preminuo od leukemije.

- Presrećna sam i do poslednjeg dana verovala sam da će pravda biti na mojoj strani! I dalje ne mogu da verujem da se šetnja po sudovima završila i da sam pobedila. Ostalo je da se završi još neka papirologija i da sve bude zvanično - ističe Tijana za Informer.

Na pitanje kada ulazi u proces vantelesne oplodnje, otkriva:

Prvo da završim dokumentaciju, pa da odem na godišnjih odmor. Nakon toga ide priprema tela za proces. Očekujem da negde tamo posle zime, sledeće godine sve počne.

Tijana Prizrenac Nedeljković započela je proces vantelesne oplodnje (VTO) u trenutku kada je njen suprug preminuo od leukemije, što je označilo početak njene životne borbe. Zbog Zakona o biopotpomognutoj oplodnji, ceo proces je zaustavljen, jer pravila ne predviđaju nastavak postupka niti korišćenje postojećih embriona za trudnoću u slučaju kakav je njen.

Tijana je istakla da se embrioni mogu čuvati do 2024. godine, nakon čega postoji rizik da ostane bez njih. Kako je rekla za Informer televiziju, postoji opasnost da sav njen genetski materijal propadne, uprkos tome što je sve to zaveštano čak i u testamentu.

- Mom suprugu je 2016. godine rečeno da ne može da ima decu zbog zračenja i hemioterapije, jer je bolovao od leukimije. Tada smo u dogovoru sa lekarima pokrenuli proces vantelesne i ostavili naš genetski materijal. Taman kada smo trebali da dođemo do kraja, njemu je pozlilo i nakon 20 dana, preminuo je. Tada počinje moja samostalna borba - rekla je tada Tijana za Informer.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading