Hose Kareras nastupa u Beogradu 16. septembra, evo šta će se naći na njegovom repertoaru: Klasične arije koje će očarati publiku

Autor:

Zabava

12.09.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hose Kareras, jedan od najvećih svetskih tenora, nastupiće u ponedeljak 16. septembra u Sava Centru u okviru Classico festivala, a sad je poznato i koje arije će slavni maestro izvesti.

Hose Kareras nastupa u Beogradu 16. septembra, evo šta će se naći na njegovom repertoaru: Klasične arije koje će očarati publiku

Foto: Skymusic

Hose Kareras

Na repertoaru će se naći neka od najpoznatijih dela italijanske muzičke tradicije, poput kultne kompozicije "Chitarra Romana" (Eldo di Lazzaro), nostalgična pesma koja nosi zvuke Rima i budi sećanja na staru Italiju, a kojoj je Kareras udahnuo život i strast koji prevazilaze okvire klasične interpretacije. Publika će takođe uživati u jednoj od najpoznatijih italijanskih pesama svih vremena, evergrinu "O Sole Mio" (Edoardo Di Capua), čija melodija nikada ne prestaje da dirne srca slušalaca širom sveta.

Republika

Foto: Skymusic

Hose Kareras

Kareras će izvesti i manje poznate, ali jednako dirljive arije kao što su "Vurria" (Furio Rendine), pesma koja izražava čežnju i ljubav na jedinstven napuljski način, kao i strastvenu "Passione" (Nicola Valente), pesmu koja nosi sa sobom snažnu dozu emocija, savršeno uklopljenu u Karerasovu interpretaciju.

Nakon više od 15 godina slavni tenor će domaćoj publici pružiti priliku da uživa u njegovim nezaboravnim izvedbama najpoznatijih dela klasične muzike, dok će ga na sceni pratiti Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Davida Gimeneza.

Srpski sopran, Dušica Bijelić, najavljena je kao specijalni gost, a ulaznice za koncert mogu se nabaviti besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.

Tokom svoje impresivne karijere, koja traje preko pet i po decenija, Kareras je snimio više od 50 kompletnih opera i 40 klasičnih i popularnih recitala. Sarađivao je s najistaknutijim operskim dirigentima, a nosilac je i mnogobrojnih prestižnih muzičkih priznanja, uključujući doživotno počasno članstvo u Bečkoj državnoj operi i Londonskoj kraljevskoj muzičkoj akademiji.

Njegov nastup 16. septembra u Sava Centru, kao i koncert Royal Philharmonic Orchestra 12. oktobra na istom mestu, deo su Classico festivala, za čiju je organizaciju zadužen Skymusic.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading