Jedinstvena prilika da uživo čujete Hosea Karerasa – samo nedelju dana ostalo je do beogradskog koncerta!

Autor:

Zabava

09.09.2024

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

16. septembra Beograd će imati čast da ponovo ugosti jednog od najvećih svetskih tenora, Hosea Karerasa, koji će nastupiti u Sava Centru u okviru Classico festivala.

Jedinstvena prilika da uživo čujete Hosea Karerasa – samo nedelju dana ostalo je do beogradskog koncerta!

Foto: Skymusic

Hose Kareras

Ljubitelji klasične muzike u Beogradu imaju izuzetnu priliku da sledećeg ponedeljka, 16. septembra u Sava Centru prisustvuju koncertu jednog od najvećih tenora našeg vremena – Hosea Karerasa. Ovo je posebno važan trenutak za sve one koji poštuju njegovu dugogodišnju karijeru, jer se Kareras vraća pred beogradsku publiku posle više od 15 godina.

Prošlo je mnogo vremena od kada je ovaj velikan prvi put zadivio beogradski auditorijum, a ovaj koncert nosi sa sobom poseban značaj, jer Kareras danas retko nastupa. Njegov dolazak u Beograd daje publici jedinstvenu mogućnost da uživa u živom izvođenju jednog od poslednjih preostalih članova slavne trojke (Hose Kareras, Plasido Domingo i Lučano Pavaroti) koja je obeležila svet klasične muzike.

Na sceni Sava Centra pratiće ga Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Davida Gimeneza, dok je srpski sopran, Dušica Bijelić, najavljena kao specijalni gost.

Kareras je širom sveta poznat po svojoj izvanrednoj vokalnoj tehnici, dubokom izražaju emocija i izuzetnoj interpretaciji i smatra se jednim od najzaslužnijih za popularizaciju klasične muzike. Tokom svoje impresivne i višedecenijske karijere, snimio je više od 50 kompletnih opera i 40 klasičnih i popularnih recitala. Sarađivao je s najistaknutijim operskim dirigentima, a nosilac je i mnogobrojnih prestižnih muzičkih priznanja, uključujući doživotno počasno članstvo u Bečkoj državnoj operi i Londonskoj kraljevskoj muzičkoj akademiji.

Karerasov nastup 16. septembra u Sava Centru, kao i koncert Royal Philharmonic Orchestra 12. oktobra na istom mestu, deo su Classico festivala, za čiju je organizaciju zadužen Skymusic.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading