OTKRIVENO GDE ĆE SE ODRŽATI EVROVIZIJA 2025 I KADA: Organizatori saopštile ime GRADA, pala konačna odluka! (FOTO)

Autor:

Zabava

30.08.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pesma Evrovizije biće održana u Bazelu od 13. do 17. maja 2025!

OTKRIVENO GDE ĆE SE ODRŽATI EVROVIZIJA 2025 I KADA: Organizatori saopštile ime GRADA, pala konačna odluka! (FOTO)

Foto: Printscreen

Nakon što je izvođač Nemo trijumfovao na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije u Malmeu u Švedskoj i tako doneo pobedu Švajcarskoj javni emiter SRG danas je saopštio da će naredne godine domaćin biti grad Bazel. Festival, kako se dodaje, biće održan od 13. do 17. maja.

Odluka o domaćinu takmičenja za Pesmu Evrovizije nije doneta tek tako. Dva švajcarska grada - Ženeva i Baze, takmičila su se za tu čast, a kriterijumi, kao što su saobraćajna povezanost, hotelski kapaciteti i bezbednost, bili su ključni faktori pri donošenju odluke.

Republika

Foto: Shutterstock

Evrovizija 2025 održaće se u Bazelu, Švajcarska

Inače, pobeda Nema na ovogodišnjem takmičenju za "Pesmu Evrovizije" nije samo veliki uspeh za njega lično, već i za Švajcarsku. Naime, Nemo je postao prvi švajcarski pobednik na ovom takmičenju od 1988, kada se pod švajcarskom zastavom takmičila niko drugi do čuvena muzička zvezda Kanađanka Selin Dion.

Švajcarska ima i istorijski značaj u vezi sa Pesmom Evrovizije, budući da je bila domaćin i pobednik prvog izdanja takmičenja 1956. u južnom gradu Luganu.

Podsećanja radi, nakon kratke pauze, Crna Gora je spremna da se vrati na takmičenje za Pesmu Evrovizije sledeće godine. Nacionalni emiter zemlje, RTCG, nedavno je objavio javni konkurs za izbor pesme koja će predstavljati Crnu Goru na nadolazećem Evrosongu. Izabrana pesma biće određena na festivalu Montesong, a ova odluka uticaće i na plasman naše zemlje s obzirom na to da su nam komšije neretko udeljavala maksimalan broj bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading