CRNOGORCI PRELOMILI! Ova odluka će uticati i na našu zemlju!

Autor:

Zabava

19.08.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije se vraćaju na Evroviziju!

CRNOGORCI PRELOMILI! Ova odluka će uticati i na našu zemlju!

Foto: Shutterstock

Nakon kratke pauze, Crna Gora je spremna da se vrati na takmičenje za Pesmu Evrovizije sledeće godine. Nacionalni emiter zemlje, RTCG, nedavno je objavio javni konkurs za izbor pesme koja će predstavljati Crnu Goru na nadolazećem Evrosongu. Izabrana pesma biće određena na festivalu 'Montesong', dok se Evrovizija planira da se održi u maju u Švajcarskoj.

Republika

Foto: Shutterstock

Crna Gora se vraća na "Pesmu Evrovizije"

Prethodni nastupi na Evroviziji

Crna Gora ima istoriju učestvovanja na Pesmi Evrovizije, sa ukupno 12 nastupa od njihovog debija 2007. Godine. Značajno je što je zemlja postigla plasman u finale sa izvođenjem Sergeja Ćetkovića 2014. u Kopenhagenu, kao i sa interpretacijom Nenada Kneževića Kneza 2015. u Beču.

Izazovi sa kojima se suočavala

Nakon što je Vladana Vučinić predstavljala zemlju sa pesmom 'Breathe' 2022. godine, Crna Gora je uzela pauzu od takmičenja naredne dve godine zbog visokih troškova učešća, kako je navela RTCG.

Naredno takmičenje za Pesmu Evrovizije planira se da se održi u Švajcarskoj, nakon pobede Nema sa pesmom 'The Code' u Malmeu, Švedska ranije ove godine. Značajno je što je hrvatski predstavnik, Baby Dalmacija, osvojio drugo mesto sa pesmom 'Rim Tim Tagi Dim'.

Kao zaključak, povratak Crne Gore na Evrovizijsku scenu izazvao je uzbuđenje među fanovima, a iščekivanje raste dok se Crna Gora priprema da još jednom pokaže svoj muzički talenat na međunarodnoj sceni. Ova odluka će uticati i na našu zemlju, kako uglavom dobijamo maksimalno poena od komšija.

Republika

Foto: Credit: Antti Aimo-Koivisto / imago stock&people / Profimedia

Nemo je doveo Evroviziju u Švajcarsku

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading