DONETA ODLUKA O KOSOVU NA EVROVIZIJI: Evo da li će PROVOKATORI Srba pevati u Švajcarskoj!

Autor:

Zabava

08.08.2024

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izdato zvanično saopštenje organizatora!

DONETA ODLUKA O KOSOVU NA EVROVIZIJI: Evo da li će PROVOKATORI Srba pevati u Švajcarskoj!

Foto: Printscreen

Samoproglašena država Kosovo, koja već godinama pokušava da dobije dozvolu od Evropske radiodifuzne unije (EBU) kako bi nastupila na popularnom muzičkom festivalu "Pesma Evrovizije", neće biti deo manifestacije. Naime, iako su aplicirali za učešće na sledećem takmičenju koje će se održati u Švajcarskoj, njihov zahtev je ponovo odbijen.

Radio-televizija Kosovo (RTK) već godinama uporno pokušava da dobije dozvolu od EBU kako bi nastupila na "Evroviziji", ali su svaki put suočeni sa odbijanjem. Očekivanja su bila visoka i ove godine, ali je zvanično potvrđeno da Kosovo neće učestvovati na "Evroviziji" 2025. godine.

- Sada je zvanično, Kosovo neće učestvovati na "Evroviziji" 2025. godine - stoji na oficijalnom nalogu "Eurovision News" na društvenoj mreži "Iks".

RTK je oštro reagovao na ovu odluku, optužujući EBU za primenu dvostrukih standarda. U saopštenju objavljenom na društvenoj mreži "Iks" (nekadašnji Tviter), RTK ističe da EBU zahteva punopravno članstvo pre nego što dozvoli učešće Kosova na "Evroviziji", ali ih onda odbija iz političkih razloga, iako RTK navodno ispunjava sve potrebne uslove.

- EBU primenjuje dvostruke standarde. Prvo za Kosovo zahtevaju punopravno članstvo u EBU pre nego što dozvole učešće na "Evroviziji", a onda nas ne prihvataju iz političkih razloga, iako RTK ispunjava sve potrebne uslove - stoji u saopštenju "Eurovison Kosovo" koje su objavili na svom nalogu na društvenoj mreži "Iks".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading