"PLESNI INŽENJER" (34) PREMINUO nakon duge i teške bolesti!

Autor:

Zabava

20.08.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet se oprašta od velike internet zvezde!

"PLESNI INŽENJER" (34) PREMINUO nakon duge i teške bolesti!

Foto: Pixabay

Sveća

Južnoamerička internet zvezda, peruanski inženjer koji je postao TikTok zvezda, preminuo je u nedelju zbog komplikacija izazvanih denga groznicom. Džajner Pinedo (34), poznat kao "Plesni inženjer", dijagnostikovan je sa denga groznicom nakon što je oboleo i posetio bolnicu 21. jula u Kondorkanqui Amazonas, gde je radio.

Ovaj tridesetčetvorogodišnjak je kasnije prebačen u bolnicu Almanzor Aginaga Asenho u Čikljaju, gde su dodatni testovi pokazali da ima pleuralni izliv, nakupljanje tečnosti između pluća i grudnog koša. Pinedo je prošao kroz drenažu pluća i 1. avgusta je objavio video na Instagramu, u kojem je izvodio plesni izazov u svojoj bolničkoj sobi, želeći da ga podeli sa svojim pratiocima.

- Bolesna osoba koja ne pleše, ne umire - napisao je Pinedo.

Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo 14. avgusta kada je skoro doživeo srčani udar i bio je prebačen na intenzivnu negu, gde je intubiran.

Zamenik ministra zdravlja, Rikardo Penja, izjavio je za onlajn portal Peru21 da su testovi urađeni na Pinedu tokom boravka na intenzivnoj nezi otkrili da ima Hodžkinov limfom.

- Najverovatnije je da je ova osnovna bolest upravo povezana sa ovim ishodom - rekao je Penja.

Pinedo je preminuo u 9 sati ujutro u nedelju, kako je saopštila zdravstvena služba provincije Lambajeke.

- Tokom njegovog boravka, Džajner je dobijao sveobuhvatnu i kontinuiranu negu od strane naših zdravstvenih radnika, koji su mu pružali potrebnu negu i podršku - navela je zdravstvena služba.

Pinedo je postao poznat na društvenim mrežama tokom pandemije COVID-19 nakon što je na TikToku objavio video u kojem pleše uz pesmu "No sé" ("Ne znam"), hit grupe Eksplosijon de Ikitos iz njegovog rodnog grada Ikitos. Ovaj viralni TikTok snimak doveo je do njegovog nastupa sa bendom tokom snimanja zvaničnog spota za pesmu i promotivnih angažmana sa lokalnim kompanijama.

- Pamtićemo te sa radošću koju si uvek prenosio u svakom nastupu kojem smo prisustvovali, dragi Džajnere 'El Inženiero Bailarín'. Želimo da izrazimo naše najdublje saučešće porodici - navela je grupa Eksplosijon de Ikitos u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading