ZBOG VEGANSKIH PATIKA GLUMAC GRCA U DUGOVIMA! Kompanija Leonarda Dikaprija beleži milionske gubitke!

Autor:

Zabava

25.07.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holivudski zavodnik je veliki pobornik očuvanja životne sredine, pa je u skladu sa tim izumeo sportsku obuću od recikliranih plastičnih boca.

ZBOG VEGANSKIH PATIKA GLUMAC GRCA U DUGOVIMA! Kompanija Leonarda Dikaprija beleži milionske gubitke!

Foto: Profimedia

Slavni glumac Leonardo Dikaprio pokrenuo je novi biznis 2021. godine i samo ove godine sa još trojicom suosnivača uložio 3 miliona funti u proizvodnju veganske sportske obuće. Patike od recikliranog bambusa, pene i gume zaštitnici životne sredine prihavtili su oberučke, ali firma uprkos tome prijavljuje ogromne gubitke.

Holivudski zavodnik, čije se bogatstvo procenjuje na 230 miliona funti, deo tog novca uložio je u kompaniju Wild Loci, koja se bavi proizvodnjom veganskih patika. Širok asortiman obuhvatio je i patike za žene i muškarce, a cena para kreće se od 120 do 170 funti, što je oko 140 do 200 evra.

Da bi se napravio jedan par veganskih patika potrebno je da se reciklira 20 plastičnih boca, a nosile su ih mnoge poznate ličnosti, među kojima su reperka Niki Minaž, glumica Lili Džejms i drugi.

I sve je to lepo, ali... Kompanija Wild Loci beleži gubitak od 2,7 miliona funti. 

Republika

Foto: Foto printskrin/lociwear.com

 

Inače, Leonardo je prošle godine bio glavna tema u SenTropeu, gde se pojavio u patikama od kukuruza. Glumac je poznat kao najveći borac za očuvanje životne sredine. Njegov angažman u ekološkim pitanjima seže daleko iza kamera, uključujući podršku raznim organizacijama koje se bore za zaštitu prirode, smanjenje emisija gasova i očuvanje biodiverziteta.

Dikaprio je nosio par crno-belih patika. Reč je o modelu "Loci Balance", čiji je stil inspirisan portugalskom izradom, a ističu se po svojoj održivosti. Potpuno su veganske i recikliraju se. Sastavljene su od inovativne kombinacije recikliranog tekstila i neprehrambenog kukuruznog otpada i postavom od bambusa. Opremljene su ulošcima od plute i prekrivene biorazgradivim gornjim delom. Njihova cena bila je 210 evra.

Inače, Dikaprio je davne 1998. godine osnovao fondaciju koja se bavi zaštitom životne sredine i životinja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading