UMRLA ČUVENA FILMSKA MILJENICA! Glumica izdahnula zbog strašne BOLESTI, nema ko je nije voleo (FOTO)

Autor:

Zabava

11.07.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga do neba, otišla je jedna od najboljih!

UMRLA ČUVENA FILMSKA MILJENICA! Glumica izdahnula zbog strašne BOLESTI, nema ko je nije voleo (FOTO)

Foto: Warner Bros - Hawk Film/Christophel Collection/Profimedia

Šeli Duval, poznata po svojoj nezaboravnoj ulozi u kultnom horor filmu "Isijavanje", preminula je u 75. godini. Prema prvim informacijama, glumica je umrla od komplikacija dijabetesa u četvrtak u svom domu u Teksasu.

Rođena kao Šeli Aleksis Duval 7. jula 1949. godine u Hjustonu, Teksas, započela je svoju glumačku karijeru nakon što ju je otkrio legendarni reditelj Robert Altman. On ju je angažovao u crnoj komediji iz 1970. godine, "Bruster Meklaud". Nakon toga, nastavila je saradnju sa Altmanom u nekoliko njegovih filmova, uključujući "McCabe & Mrs. Miller", "Thieves Like Us", "Nashville" i "3 Women". Za ulogu u filmu "3 Women", osvojila je nagradu Filmskog festivala u Kanu za najbolju glumicu.

Pored rada sa Altmanom, Šeli Duval je imala i zapaženu ulogu u filmu "Annie Hall" Vudija Alena, a čak je bila i domaćin popularne emisije "Saturday Night Live".

Republika

Foto: XPUSJP/Backgrid UK/Profimedia

Umrla glumica Šeli Duval u 75. godini

Ipak, njena najpoznatija uloga bila je uloga Vendi Torans u filmu "Isijavanje" Stenlija Kjubrika iz 1980. godine, gde je igrala zajedno sa Džekom Nikolsonom. Iako je njena izvedba naišla na mešovite kritike u to vreme, danas se smatra ključnim delom horor žanra.

Duvalova je takođe bila i producentkinja, osnivajući kompaniju "Think Entertainment", kroz koju je proizvodila nekoliko dečijih televizijskih serija, uključujući "Faerie Tale Theatre". Ove serije su bile poznate po adaptacijama klasičnih bajki sa zvezdama kao gostujućim glumcima.

Njen doprinos kinematografiji i jedinstvena pojava ostaviće neizbrisiv trag u svetu filma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading