GLUMICA PREMINULA OD RETKOG OBLIKA RAKA! Trebalo je da peva na Evroviziji

Autor:

Zabava

31.05.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog terapija morala je da otkaže sve svoje nastupe.

GLUMICA PREMINULA OD RETKOG OBLIKA RAKA! Trebalo je da peva na Evroviziji

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Mađarska kulturna scena zavijena je u crno. Katja Tompoš, poznata glumica i pevačica, preminula je u 41. godini od retkog oblika raka.

Pored filmske karijere, bila je vrlo aktivna u pozorištu, a snimila je i nekoliko albuma. Muzika je, kao i gluma, bila njena velika ljubav. Katja je imala velike planove u karijeri, ali bolest je bila jača.

Vest o smrti poznate glumice objavljena je i na njenim zvaničnim stranicama na društvenim mrežama.

- Draga naša Katja, opraštamo se od tebe. Sa velikim bolom vas obaveštavamo da je Katja Tompoš preminula jutros, mirno među svojom porodicom. Mnogo joj je značilo to što se na vest o njegovoj bolesti cela zemlja pokrenula, ujedinila i pružila joj podršku. Ova ljubav joj je dala snagu i ispunila njene poslednje nedelje nadom - napisano je između ostalog u objavi na Fejsbuku.

 

 


- U ime porodice, još jednom vam zahvaljujemo što ste pokazali Katji koliko je volite. Počivaj u miru, nikada te nećemo zaboraviti! - dodato je u objavi.

 

 

Glumila je u veoma gledanim mađarskim komedijama, kao što su "Izlazak iz ormara", "Poligamija" i "Magični dečaci". U pozorištu je igrala u klasičnim Šekspirovim komadima, ali i u pozorišnim dramama najznačajnijih mađarskih pisaca. 

Katja Tompoš je trebalo da predstavlja Mađarsku na Evroviziji 2009. godine sa pesmom "Magányos csónak", što u prevodu znači usamljeni čamac. Međutim, pevačica je 10. februara potvrdila da neće nastupati na najvećem muzičkom festivalu u Evrop zbog obaveza vezanih za njen rad u pozorištu. 

Godine 2022. dijagnostikovan joj je redak oblik raka. Zbog terapija morala je da otkaže sve svoje nastupe. Preminula je samo nekoliko dana nakon što su kolege i muzičari skupili novac na dobrotvornoj večeri za njeno lečenje medicinskim intervencijama koje nisu dostupne u Mađarskoj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading