KRITIČARI OPLELI PO KANSKOM FESTIVALU: Influenserke i rijaliti zvezde SROZALE UGLED smotre na Kroazeti!

Autor:

Zabava

31.05.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filmski festival u Kanu pao je na svoje najniže grane, smatraju ljubitelji filmske umetnosti.

KRITIČARI OPLELI PO KANSKOM FESTIVALU: Influenserke i rijaliti zvezde SROZALE UGLED smotre na Kroazeti!

Foto: Credit: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia

Nekada su crvenim tepihom u Kanu šetale samo istinske zvezde, cenjena imena iz sveta umetnosti, a danas to čine i oni koji od svih kvaliteta ispunjavaju uslov samo to što su poznati. Tako bar vlada mišljenje među filmski kritičari i poznavaoci filmske umetnosti, koji nisu štedeli ovogodišnji Kanski festival.

Kritičari su žestoko udarili na smortu na Kroazeti i ljutito istakli da je ova nekada prestižna manifestacija pala na niske grane.

Umesto da i dalje promoviše glamur i okuplja najpoznatija imena filmske industrije, organizatori su pozivnice poslali influenserima i rijaliti zvijezdama koji su jedva čekali da se pojave na crvenom tepihu prestižnog festivala. Bilo je i nedoličnih izdanja, poput Bele Hadid koja je prošetala u providnoj haljini i pokazala gole grudi.

Republika

Foto: Profimedia

Bela Hadid 

- Kan je postao pravi cirkus - rekao je za strane medije jedan filmski kritičar koji je boravio u hotelu Mariot u kom su odsele mnoge zvezde koje su ove godine prisustvovale filmskoj smotri na Kroazeti.

Organizatorima u Kanu najviše se zamera izbor gostiju festivala.

S jedne strane stoje najveće svetske zvezde, a s druge neke osobe za koje se ne zna ko su i zašto su poznate. Ne kažem da one nisu dobrodošle u Kan, ali je time festival izgubio holivudsku privlačnost. Gde god se okrenete videćete nekog influensera kako se fotografiše za društvene mreže. Ništa više nije ekskluzivno u Kanu, besplatno je za sve - smatra kritičar koji je želeo da ostane anoniman, prenosi Klix.

Usred mora influensera i supermodela koji su i ove godine pohrlili na tamošnji AmFar gala, a među kojima su bile i Bela Hadid, Helena Kristensen i Hajdi Klum, oni koji su već imali prilike da prisustvuju svemu kažu da je ovaj događaj izgubio svoj čuveni ekskluzivni šarm.

Republika

Foto: https://www.profimedia.rs/

Hajdi Klum sa ćerkom

Ipak, 77. izdanje Kanskog festivala obeležilo je pojavljivanje i čuvenog Frensisa Forda Kopole, velike Meril Strip, slavnog Kevina Kostnera i mnogih drugih dobro poznatih i cenjenih imena iz sveta kinematografije. Spektakularna manifestacija završila se dodelom Zlatne palme Šonu Bejkeru za film "Anora".

Glavni konkurent pobedničkom filmu kriminalistička komedija "Emilija Perez" Žaka Odijara dobio je nagradu žirija, a za najboljeg reditelja proglašen je portugalac Migel Gomes za "Veliko putovanje". 

Džordžu Lukasu je dodeljena počasna Zlatna palma koju mu je uručio stari prijatelj Frensis Ford Kopola.

U selekciji Kratkog filma, Zlatnu palmu osvojio je "Čovek koji nije hteo da ćuti" hrvatskog reditelja Nebojše Slijepćevića. U filmu igraju Goran Bogdan i Dragan Mićanović, a u radu žirija koji je ocenjivao kratke filmove u Kanu, učestvovao je naš reditelj Vladimir Perišić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading