KAKVE FILMOVE SU GLEDALI TITO I JOVANKA? Poznati glumac otkrio detalje iz života predsednika SFRJ i prve dame!

Autor:

Zabava

31.05.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rade Šerbedžija se prisetio prvog susreta s Brozom.

KAKVE FILMOVE SU GLEDALI TITO I JOVANKA? Poznati glumac otkrio detalje iz života predsednika SFRJ i prve dame!

Foto: www.profimedia.rs

Glumac i muzičar Rade Šerbedžija koji je stekao slavu i u inostranstvu prisetio se trenutka kada je upoznao Josipa Broza Tita i njegovu suprugu Jovanku. Bilo je to u Novom Sadu na predstavljanju filma "Kiklop", snimljenog 1982. godine. Šerbedžija je otkrio detalje razgovora sa nekadašnjim predsednik SFRJ i ispričao da mu je prva dama tada rekla da ona i Tito vole da gledaju filmove, te da svako ima svog omiljenog glumca.

Ovaj umetnik sa svetskim renomeom prvu veliku glavnu ulogu ostvario je u filmu "Gravitacija ili fantastična mladost činovnika Borisa Horvata". Ta rola mu je donela veliku popularnost, a Šerbedžija je u razgovoru za Index.hr evocirao uspomene na taj period.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Rade Šerbedžija

- Bio sam popularan, bar po tim anketama i osećao sam to, ali nikad se nisam osećao kao zvezda. Da se ​​razumemo, bilo je ljudi koji su bili popularni, ali su se i ponašali kao zvezde. Ali meni to nije bilo zanimljivo. Čak mi je bilo odbojno - ispričao je Šerbedžija i dodao:

- Normalno sam šetao gradom, stajao u redu za hleb u prodavnici, nije bilo paparaca, ali su me voleli i navikao sam da sugrađani u Zagrebu imaju normalan odnos sa mnom. Uz sve to, tu je i finansijski aspekt. Naime, mi koji smo bili najpopularniji zarađivali smo tek nešto više od prosečne plate lekara ili inženjera - rekao je glumac.

Republika

Foto: ATA Images

Velimir Bata Živojinović

Pored toga što je bio omiljeni glumac širom Jugoslavije, njega je obožavala i Jovanka Broz, što mu je priznala nakon Titove smrti.

- Tito je voleo umetnost i posebno filmove. Sećam se kada smo bili sa "Kiklopom" u Novom Sadu i kada je nas nekoliko došlo da upoznamo njega i Jovanku, sećam se da joj je rekao: "Jovanka, evo ga ovaj tvoj". Kasnije sam otkrio da me voli, a to sam saznao devedesetih, kada sam je posetio dok je bila bukvalno zatvorenik u Beogradu - ispričao je glumac i otkrio šta mu je Jovanka tada rekla:

- Ona mi je tada rekla da joj se sviđaju moji filmovi, a Titu oni sa Batom Živojinovićem - rekao je Šerbedžija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading