OVE KANSKE HITOVE GLEDAĆEMO U DOMAĆIM BIOSKOPIMA! Pred nama je godina premijera!

Autor:

Zabava

27.05.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kopola, Lantimos i Odijar samo su neki od zvučnih imena čija ostvarenja ćemo gledati u srpskim bioskopima.

OVE KANSKE HITOVE GLEDAĆEMO U DOMAĆIM BIOSKOPIMA! Pred nama je godina premijera!

Foto: Credit: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia

Međunarodni filmski festival u Kanu, 77. po redu, iznedrio je mnoge hitove koje će i gledaoci u Srbiji imati priliku da pogledaju na velikom platnu. Biće ovo prava godina premijera, pa će se na repertoaru domaćih bioskopa naći ostvarenja mnogih poznatih imena iz svetske kinematografije.

Nakon filma "Furioza: Pobesneli Maks saga" koji je iz Kana "dojurio" u srpske bioskope isto će učiniti i "Emilija Perez" Žaka Odijara.

"Emilija Perez"

Reč je o kriminalističkoj triler komediji s elementima mjuzikla o vođi kartela koji na neko vreme nestaje kako bi se ponovno pojavio u javnosti, ali kao žena. "Emilia Perez" jedini je naslov ovogodišnjeg Kana koji je osvojio dve nagrade - posebnu nagradu žirija koja je otišla u ruke Odijaru i nagradu u kategoriji najboljih glumica, jer je žiri odlučio da nagradi kompletan ženski glumački ansambl filma, a glavne uloge ostvarile su Zoi Saldana, Selena Gomez i Karla Sofia Gaskon.

"Sva lica dobrote"

Nagradu za najboljeg glumca poneo je talentovani Džesi Plemons, za ulogu u filmu "Sva lica dobrote" Jorgosa Lantimosa. U ovom ostvarenju Plemons tumači čak tri različite uloge - od pokornog biznismena, preko ožalošćenog policajca do biseksualnog pripadnika kulta, što nagoveštava da je reč o još jednom uspešnom naslovu savremenog grčkog reditelja. 

"Megalopolis"

Republika

Foto: Credit:DGP/imageSPACE / MEGA / The Mega Agency Marina Takimoto / Zuma Press / Profimedia

Ekipa filma "Megalopolis" u Kanu

U distribuciji MegaCom Filma naći će se i najnoviji film Frensisa Forda Kopole "Megalopolis", delo koje je sasvim sigurno podiglo najveću prašinu na ovogodišnjem festivalu. Reč je verovatno o jednom od najskupljih filmova snimljenih u nezavisnoj produkciji novijeg doba, fascinantnom naučno-fantastičnom spektaklu u kojem su glavne uloge ostvarili Adam Drajver, Đankarlo Espozito, Natali Emanuel, Lorens Fišburn i mnogi drugi. 

Gledaoci će u domaćim bioskopima moći da pogledaju i ostale filmove koji su se takmičili za Zlatnu palma, među kojima i “Motel Sudbina” reditelja Karima Anjuza, "Pokrov" Dejvida Kronenberga, “Moj Marčelo” reditelja Kristofa Onorea, “Luda ljubav” reditelja Žila Leuša,  “Parthenope” Paola Sorentina i druge.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading