ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA "ZVEČARKE": Zbog ove priče Milan Marić se zalagao za uvođenje KOORDINATORA INTIMNOSTI!

Autor:

Zabava

10.09.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reditelj Nikola Ljuca kaže da u filmu postoji scena seksualnog zlostavljanja, pa se uoči snimanja zajedno sa Marićem zalagao za to da ovakve scene budu stogo kontrolisane.

ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA "ZVEČARKE": Zbog ove priče Milan Marić se zalagao za uvođenje KOORDINATORA INTIMNOSTI!

Foto: e stock/Koca Sulejmanović

Snimanje filma "Zvečarke" reditelja Nikole Ljuce, sa Ivanom Vuković, Milanom Marićem, Jasnom Đuričić i Tarikom Filipovićem u glavnim ulogama, u produkciji filmske kuće "Biberče", završeno je u Beogradu, saopštili su producenti.

Ostvarenje se trenutno nalazi u procesu montaže, a Milan Marić kaže da veruje da nas sledeće godine očekuje "jedan ozbiljan film". Uoči snimanja filma glumac se, zajedno sa rediteljem Nikolom Ljucom, zalagao za uvođenje koordinatora intimnosti koji bi strogo kontrolisali snimanje intimnih scena. Time bi sprečilo potencijalno prekoračenje granica i na kraju se niko ne bi osećao izmanipulisano ili iskorišćeno.

Republika

Foto: TANJUG/MAJA MEDIĆ

"Zvečarke"

Ljuca je rekao da u filmu "Zvečarke" postoji teška scena seksualnog zlostavljanja.

- Nema ničeg lepog u toj sceni, svima je neprijatno, a mora da se uradi precizno i sa jasnim koracima. Znam kako bih ja radio, ali bih želeo da se uključe koordinatori intimnosti - rekao je jednom prilikom reditelj.

Inače, u Holivudu se koordinatori intimnosti pojavljuju od 2018. godine, a u Evropi ih skoro nema.

"Zvečarke" su drama sa elementima saspens trilera i melodrame, smeštena u današnju Srbiju. Ova filmska priča o ličnim, korporativnim i državnim interesima koji se sukobljavaju sa ljubavima, prijateljstvima i moralnim načelima, u fokusu ima mlade ljude i njihov intimni prostor i izbore, njihove lične odluke i moralna načela, pod kojima će živeti i voleti u kapitalističkom poretku bez milosti.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Nikola Ljuca

Glavna junakinja Nađa (Ivana Vuković) je nekadašnja aktivistkinja nevladine organizacije za ljudska prava, koja sada radi kao asistentkinja Milanki (Jasna Đuričić), direktorki "Magnolije".

Ova velika korporacija kupuje fabriku nekadašnjeg giganta metaloprerađivačke industrije u konzorcijumu sa stranim investitorima, da bi je pretvorila u obradivo zemljište.
Boris (Milan Marić), Nađin bivši dugogodišnji dečko i kolega iz istraživačke organizacije, vraća se iz Italije u Srbiju i počinje da radi za Savića (Tarik Filipović) biznismena sa političkim ambicijama.

Nakon što Nađu i Borisa opet poveže posao, upadaju u vrtlog ličnih, korporativnih i državnih interesa, a sudbina i budućnost velikog broja ljudi zavisiće od odluka nekolicine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading