MILAN MARIĆ PONOVO NA VELIKOM PLATNU: Nikola Ljuca režira, Grk komponuje muziku, a OVO je glumačka ekipa! POČELO SNIMANJE FILMA "ZVEČARKE"!

Autor:

Zabava

15.07.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama koji vrvi od napetosti i neizvesnosti, sa elementima trilera i melodrame, snima se trenutno u Srbiji.

MILAN MARIĆ PONOVO NA VELIKOM PLATNU: Nikola Ljuca režira, Grk komponuje muziku, a OVO je glumačka ekipa! POČELO SNIMANJE FILMA "ZVEČARKE"!

Foto: ATA Images

Milan Marić

Novi film "Zvečarke" trenutno se snima u Srbiji, a ova izuzetno napeta priča okupila je poznata glumačka imena. Reč je o drami sa elementima trilera i melodrame, čija je radnja smeštena u današnju Srbiju. Cela priča vrvi od napetosti i neizvesnosti, a snimanje je počelo proteklog vikenda i naredne četiri nedelje odvijaće se na lokacijama u Beogradu i Kovinu, rečeno je u saopštenju.

Reditelj je Nikola Ljuca, a glavne uloge tumače Ivana Vuković, Milan Marić, Jasna Đuričić i Tarik Filipović, dok su scenario pisali Ljuca, Vuk Bošković i Staša Bajac.

U "Zvečarkama" igraju i Boris Isaković, Miloš Lučić, Dragana Dabović, Milica Trifunović, Sunčica Milanović, Rade Maričić i Aleksandar Đurica, a orginalnu muziku potpisaće grčki kompozitor Ted Regklis.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Reditelj Nikola Ljuca

Ljuca je rekao da želi da u filmu akcenat stavi na aktuelne društvene procese, savremene ljude i njihove izbore. Reditelj filma "Vlažnost" (2016) i druge sezonu serije "Besa" je dodao da je želeo da naglasi lične odluke "uslovljene nemilosrdnim kapitalističkim poretkom koji svima nama ostavlja malo prostora za ljudskost".

- Junaci su uhvaćeni u vrtlog tranzicije koja predugo traje, tranzicije u kojoj se sve može kupiti i gde su ljudi najjeftinija roba. Njima je ostavljen izbor, kao i svima nama uostalom, da odluče šta žele postati: zločinci ili žrtve, ili oba - naveo je reditelj.

Producentkinja Nikolina Vučetić-Zečević ocenila je da će "Zvečarke" biti "film o ljudima sa moralnim integritetom koji se ne snalaze u svetu otuđenosti, surovog potrošačkog mentaliteta, lažnih a neprikosnovenih autoriteta i profita koji guta sve ovozemaljske vrednosti".

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Dragana Dabović

- Tema kojom se film bavi, ne ograničava se samo na Srbiju i na aktuelni trenutak, univerzalna je - istakla je producentkinja.

"Zvečarke" su pored Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Srbije i Grada Novog Sada, dobile podršku fonda MEDIA Kreativna Evropa (Creative Europe) i regionalnog italijanskog fonda Re-ACT.
Film su podržali i Filmski centar Slovenije, Hrvatski audiovizualni centar, Agencija za film Republike Severne Makedonije, Audio-vizuelni centar Republike Srpske, Filmski centar Crne Gore i Grčki filmski centar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading