GLUMAC PREOTEO SUPRUGU ČUVENOM REDITELJU! Slavna glumica Puriši Đorđeviću rekla "da" kraj ŠPORETA, a onda se zaljubila u drugog!

Autor:

Zabava

09.09.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veza reditelja i slavne glumice počela je velikom strašću, a završila se prevarom.

GLUMAC PREOTEO SUPRUGU ČUVENOM REDITELJU! Slavna glumica Puriši Đorđeviću rekla "da" kraj ŠPORETA, a onda se zaljubila u drugog!

Foto: E/Stock

Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Tako je legendarni reditelj Mladomir Puriša Đorđević, koji je preminuo 2022. u 98. godini, govorio o svojoj najvećoj ljubavi Mileni Dravić. Puriša je voleo Milenu, a Milena samo svog Gagu kojeg je srela u međuvremenu dok je s rediteljem bila u braku.

Veza Puriše i Milene krunisana je brakom 1960. i to u Đorđevićevoj kući u Čačku. Ceremonija venčanja održana je u kuhinji, gde je šporet zauzeo mesto oltara.

Foto: Programski arhiv RTS

 

- Nismo imali ni fotografiju sa venčanja, bili smo sirotinja, beda, nismo imali stan u Beogradu. Kratko smo bili u braku, godinu dana, ali je Milena bila i ostala moja najveća ljubav. Ostavljale su me i druge žene koje sam voleo jer su smatrale da sam suviše zaljubljen u film da bih bio zaljubljen u njih. I to je istina, film je bio i ostao moja najdublja strast - ispričao je Đorđević jednom prilikom.

Ljubavna priča Puriše i Milene započeta je velikom strašću, a kako se pričalo po kuloarima, završena je prevarom.

- Ona je u to vreme bila velika zvezda. Išli smo iz filma u film, ali kad sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju, prijateljski smo se rastali - objasnio je reditelj.

Republika

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Milena Dravić (1940-2018)

Tada mlada glumica u zenitu slave srela je atraktivnog mladog muškarca, koji je hrabro koračao kroz glumu - Dragana Nikolića. I pored toga što je video da se njegova bivša supruga fatalno zaljubila u Gagu, Milena je ostala Purišina najveća ljubav. Reditelj je isticao da je kasnije često viđao ženu koja ga je ostavila.

- Da li verujete da se otad još nisam opametio? Ali od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, i dalje jedino i najviše volim Milenu Dravić - rekao je svojevremeno Puriša.

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

Puriša Đorđević (1924-2022)

Susret Milene i Gage, najromantičnijih parova u istoriji srpskog glumišta, desio se na snimanju filma "Horoskop" 1969, a venčali su se sasvim iznenada u pauzi snimanja drame "Kako su se volele dve budale". Celom događaju svedočila je Seka Sablić, koja im je bila kuma, a zatim su se svi vratili na set kao da ništa nije bilo.

Nakon razlaza sa Purišom Milena je uplovila u brak sa Vojislavom Kokanom Rakonjcem, a njihov brak je trajao dve godine, budući da je režiser preminuo vrlo mlad. Ostatak života provela je uz Gagu, kojeg je ludo volela sve do smrti. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading