NAJVAŽNIJI MUŠKARCI U ŽIVOTU RADE ĐURIČIN: Jedan je bodrio, drugi preslišavao, a od najveće ljubavi delio je čitav okean!

Autor:

Zabava

06.09.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rada je svojevremeno otkrila kako su na njen život uticali njen otac, suprug, sin, najbolji prijatelj...

NAJVAŽNIJI MUŠKARCI U ŽIVOTU RADE ĐURIČIN: Jedan je bodrio, drugi preslišavao, a od najveće ljubavi delio je čitav okean!

Foto: Foto printskrin/instagram.com/hipokampelefentokamela

Legendarna Rada Đuričin bila je najbolji partner na sceni, što je više puta isticao pokojni Miša Janketić koji je sa Radom briljirao u nezaboravnom "Kabareu 011", najbolja supruga, najbolja majka i najbolja baka. Najvažniji muškarci u Radinom životu uticali su na njen profesionalni rad, ali i njena slava uticala je na njih. O svom ocu, popu Marinku, glumica je uvek govorila o ogromnom ljubavlju, a najvažniji muškarac u njenom životu bio je, kako je sama priznala, njen unuk sa kojim je delio čitav okean.

 

 

- Tata je bio čovek koji je smatrao da se sve teškoće mogu prevazići predanim služenjem Bogu i narodu i dobrom voljom. Na svet je gledao bez gorčine, sa razumevanjem, vedrinom, čak i humorom. Sećam se, neposredno posle rata jedan vernik mu se požalio da se plaši da dolazi u crkvu jer će izgubiti posao, a tata mu je rekao "Ne brini, moli se kod kuće dok ovo ne prođe". Poštovao je sve religije i voleo da pomaže ljudima bez obzira koje su vere. Nedeljom je obilazio pacijente u vršačkoj bolnici i na poklon im nosio ikonice. A mlade koje je venčavao darivao je malim Svetim pismom s posvetom. Uživao je da svoje parohijane vodi u posete manastirima i veoma se pomno pripremao da im govori o tim svetinjama i srpskoj istoriji - govorila je Rada za Politiku, pa dodala:

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Savetovao me je da nikad ne učestvujem ni u čemu što deli ljude, već u onome što ih spaja. I još da se potrudim da svakoga dana nekoga nečim obradujem, makar ljubaznim pozdravom. Bez gunđanja i osude prihvatio je moj izbor životnog poziva, bodrio me, čak veoma pažljivo slušao odlomke iz mojih uloga koje sam imala običaj da mu čitam, pa i iz „škakljivijih" tekstova kao što je „Strah od letenja" Erike DŽong. Eto kako je uticao na mene: širinom svog duha i interesovanjem za ono što radim.

O svom suprugu Dragoslavu Popoviću, naučniku u Institutu za nuklearne nauke u Vinči o kojem je snimljen film "Čuvari formule", govorila je da ju je uvek "preslišavao" da li dovoljno radi.

- Dragoslav me na svoj smiren, profesorski strog način „preslišavao" da li dovoljno radim, kako držim stvari pod kontrolom, dok je naš sin Radan, iako pomiren sa mojom stalnom zauzetošću, često umeo da kaže: "Mama, stani na časak, odmori se, pogledaj kroz prozor, prošetaj Topčiderom..." - govorila je glumica.

O svom najboljem prijatelju Momi Kaporu pričala je kao o muškarcu koji je jačao njeno samopouzdanje.

- Radio je to tako što je me prepustio da, bez ikakvog njegovog učešća, radim adaptacije njegovih tekstova - navodi Rada Đuričin.

Republika

Foto: youtube.com/BN TELEVIZIJA

Momo Kapor, Radin najbolji prijatelj

Najmlađi najvažniji muškarac u njenom životu je unuk Dimitrije. Od bake ga deli okean, jer sa njegovom tri godine starijom sestrom Natalijom, mamom Draganom i tatom Radanom (filmski snimatelj) živi u Los Anđelesu, u SAD.

- Radan je u Ameriku otišao na kratko, ali se tamo zaljubio u devojku iz Čačka, oženio i zasnovao porodicu. Posvećen je poslu za koji nam je od prve rekao da je "onaj pravi" - rekla je ponosna mama Rada, čiji je jedinac ovdašnjoj filmskoj publici poznat po ostvarenjima kao što su: "Crni bombarder", "Balkanska pravila" i "Sjaj u očima".

Slavna Rada Đuričin preminula je 4. septmebra u 91. godini u Beogradu, a sutra će biti sahranjena u rodnom Vršcu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 


 

 

Komentari (0)

Loading