MENI STVARNO NIJE DOBRO, BOLESTAN SAM! Bora Čorba pre nekoliko meseci najavio svoj odlazak: Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik!

Autor:

Zabava

05.09.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bora se sa čačanskom publikom oprostio u martu.

MENI STVARNO NIJE DOBRO, BOLESTAN SAM! Bora Čorba pre nekoliko meseci najavio svoj odlazak: Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik!

Foto: Tanjug/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ, Printscreen/Facebook

Borisav Bora Đorđević, legendarni frontmen grupe "Riblja čorba", biće sahranjen u subotu u svom rodnom Čačku, po njegovoj želji, i to na Gradskom groblju. Komemoracija proslavljenom rokeru biće održana dan ranije, u petak, kada će biti i proglašen Dan žalosti u ovom gradu.

- Sahrana će se obaviti na Gradskom groblju, a u petak će biti održana komemoracija u Domu kulture. Takođe povodom njegove smrti, petak će u gradu Čačku biti proglašen za Dan žalosti - potvrđeno je za agenciju RINA.

Inače, Bora je pre nekoliko meseci kroz stihove najavio svoj odlazak. Danas te reči kidaju sva srca. On je u martu prošle godine održao koncert u rodnom Čačku, a publici se obratio recitovanjem svoje pesme "Dve gitare".

Stihovi su puni emocija i potresli su mnoge:

Meni stvarno nije dobro,

Bolestan sam skroz na skroz,
Biće da sam bostan obro,
Pripremite plavi voz.
Dani su mi odbrojani,
Životni mi prošo vek,
U bolnici u LJubljani
Nemaju za mene lek.
Ne trošite džabe pare,
Nisam tol’ko važan lik,
Ukrstite dve gitare,
Nek to bude spomenik.
Konzilijum saopštenje
Objavljuje svaki dan,
Da upozna javno mnjenje,
Koliko sam bolestan.
Moje telo pošaljite 
U Čačak, u Srbiju,
U LJubljani ostavite srce, 
Neka bude tu.
Ne trošite džabe pare,
Nisam tol’ko važan lik,
Ukrstite dve gitare,
Nek to bude spomenik - glase stihovi pesme.

Podsećamo, gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, juče je najavio da će petak biti proglašen za Dan žalosti u znak sećanja na legendarnog muzičara.

- Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen. Grad Čačak uskoro će dobiti ulicu koja će nositi ime našeg velikog Bore Đorđevića, ulicu kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz sećanja njihovih roditelja i baka i deka.Tvoja poslednja želja da budeš sahranjen u svom rodnom gradu, će biti ispunjena, i kako si i sam govorio, vratićeš se na padine Jelice da ostaneš zauvek u Čačku - navodi se u oproštajnom pismu gradonačelnika Čačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading