OTKRIVENO GDE ĆE POČIVATI RADA ĐURIČIN! Velika želja slavne glumice biće ispunjena!

Autor:

Zabava

04.09.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarna glumica preminula je danas u 91. godini, saopštilo je njeno matično Jugoslovensko dramsko pozorište.

OTKRIVENO GDE ĆE POČIVATI RADA ĐURIČIN! Velika želja slavne glumice biće ispunjena!

Foto: ATA Images

Legendarna glumica Rada Đuričin, koja je preminula je danas u 91. godini, neće biti sahranjena u Aleji zasluđnih građana na Novom groblju u Beogradu. Ova vest je iznenadila mnoge budući da je Rada jedna od naših najvećih i najstarijih glumica. 

Rada Đuričin će biti sahranjena u svom rodnom Vršču, čime će biti ispunjena želja slavne umetnice.

Dramska umetnica neće počivati u Aleji zaslužnih građana, po svojoj želji, već u rodnom kraju.

Za rodni Vršac je vežu divne uspomene, o čemu je pričala sa puno ljubavi.

Rođena sam i odrastala u lepoj varoši, u gradu Jovana Sterije Popovića, Paje Jovanovića, Vaska Pope. U svešteničkoj porodici, uz oca Pop-Marinka, tako su ga svi zvali, a tako se sad zove i jedna ulica u Vršcu, uz majku Milevu i sestru Nadu - izjavila je glumica ranije za medije.

Republika

Foto: ATA Images

 

Završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić, Ljiljanom Marković i Batom Živojinovićem.

Poslednju ulogu ostvarila je u seriji "Radio Mileva" pre dve godine gde je tumačila lik tetka Banje.

Diplomirala je na Filološkom fakultetu na Odseku za srpski jezik i književnost i glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Josipa Kulundžića zajedno sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem.

Debitovala je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1958. i to sa glavnom ulogom u predstavi „Dnevnik Ane Frank“. Bila je član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1959. godine.

Publika je najviše pamti kao pozorišnu glumicu, oni stariji posebno po ulozi Rejmond Šandebiz u čuvenoj predstavi „Buba u uhu“ Žorža Fejdoa u režiji Ljubiše Ristića u njenoj matičnoj kući. Napisala je knjigu – dnevnik „Tajna crne ruke“, svojevrstan pozorišni dokument o Ristiću i njegovoj kontroverznoj predstavi i nastanku alternativnog projekta KPGT – Kazalište, Pozorište, Gledališče, Teatar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading