RADA ĐURIČIN JE BILA MEĐU PET NAŠIH NAJSTARIJIH GLUMICA! One su zlatnim slovima upisane u istoriju srpske kinematografije!

Autor:

Zabava

04.09.2024

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarna Rada Đuričin preminula je danas u 91. godini, saopštilo je njeno matično Jugoslovensko dramsko pozorište.

RADA ĐURIČIN JE BILA MEĐU PET NAŠIH NAJSTARIJIH GLUMICA! One su zlatnim slovima upisane u istoriju srpske kinematografije!

Foto: ATA Images

Glumica Rada Đuričin, koja je preminula danas u 91. godini u Beogradu, bila je jedna pd naših najstarijih dramskih umetnica. Tačnije, na listi od njih pet Rada je zauzimala je poslednje mesto.

Najstarija srpska glumica bila je Branka Veselinović, koja je preminula u 105. godini! Ona je preminula 8. februara 2023. godine, a iako je slutila da joj se bliži kraj, Branka je imala veliku želju da poživi još nekoliko meseci.

Republika

Foto: E-Stock

Branka Veselinović

Iako je bila svesna do poslednjeg trenutka i spremna za nebesko putovanje, Brankina želja je bila da ostane živa bar do Vaskrsa. Te večeri se tri puta prekrstila i pomolila Gospodu da je još malo ostavi u njenoj kući. Prekjuče je u ranim jutarnjim časovima njeno srce prestalo da kuca, a zatekla ju je u spavaćoj sobi Zorica Pavlović, gerontodomaćica, sa kojom je imala veoma blizak prijateljski odnos - otkrio je dva dana nakon Brankine smrti njen blizak prijatelj, novinar Nikola Radanović.

Republika

Foto: ATA Images

Mira Banjac

Sada je njeno mesto zauzela Mira Banjac, koja je sa svoje 94 godine naša najstarija glumica. Iako je i dalje jedna od najtraženijih glumica, Mira je izjavila da joj njeno zdravstveno stanje ne dozvoljava da se vrati snimanjima.

- Imam dosta poziva, ali više ne snimam, ja sam neizvesna. Trenutno ne bih mogla ništa da radim. I ovo vreme me ubija, to je katastrofa za moje godine. Naradila sam se verujte mi - rekla je Mira, koja je nedavno snimila film "Još jedan dan".

Republika

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Renata Ulmanski

Među našim najstarijim dramskim umetnicama našla se i Renata Ulmanski sa svoje 94 godine, koja je svega 25 dana mlađa od Mire Banjac.

Godinu dana mlađa od Mire i Renate je popularna Žiža Stojanović (19. novembar - danas). Publika je pamti kao kelnericu Canu Fontanu iz serije "Srećni ljudi" Siniše Pavića.

Republika

Foto: ATA Images/G.G.

Eva Ras

Peto mesto zauzimala je Rada Đuričin. Dramska umetnica neće počivati u Aleji zaslužnih građana, po svojoj želji, već u rodnom Vršcu za kojeg je vežu divne uspomene. Ova umetnica završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem.

Sedam godina mlađa od Rade je Eva Ras koja je 1. januara proslavila 83. rođendan. Ova glumica i dalje vredno radi i snima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading