LJUBAVNA PRIČA RADE ĐURIČIN: Zbog smrti supruga patila je celog života, a o ovom naučniku iz Vinče je SNIMLJEN FILM! EVO KO JE ON BIO!

Autor:

Zabava

04.09.2024

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica je uvek isticala da joj suprug nedostaje.

LJUBAVNA PRIČA RADE ĐURIČIN: Zbog smrti supruga patila je celog života, a o ovom naučniku iz Vinče je SNIMLJEN FILM! EVO KO JE ON BIO!

Foto: ATA images

Legendarna glumica Rada Đuričin preminula je danas u 91. godini, saopštilo je njeno matično Jugoslovensko dramsko pozorište. Gluma je bila njena velika ljubav, ostavrila je mnogobrojne uloge na daskama koje život znače, serijama i filmovima. Širok osmeh bio je njen zaštitni znak, a malo ko zna da se iza svega krije ogromna tuga.

Rada je neizmerno patila zbog smrti supruga, a jednom prililkom ispričala je za medije svoju ljubavnu priču.

- Drugarica me odvela na "žurku" kod mladog inženjera koji je odlazio na jednogodišnji obilazak nuklearnih elektrana po svetu. Godinu dana kasnije srela sam ga na ulici. Bilo je to uoči 1959. koju smo zajedno dočekali. I u martu smo se venčali! Naša ljubav trajala je 54 godine, sve do marta 2013. godine - govorila je glumica.

Republika

Foto: ATAImages

 

Uvek je isticala da joj suprug nedostaje.

- Nedostaje mi moj glavni životni oslonac, moj suprug Dragoslav. Ali, imam sina Radana i njegovu porodicu. Imam sestru Nadu, prijatelje i, što je vrlo važno, imamjoš isvoj posao. Nastavljam da živim i da dejstvujem.Najviše se ponosim svojim suprugom, najvažnijim čovekom u mom životu. Bio je izuzetna ličnost, velikog znanja i dela, i velike skromnosti - govorila je Rada.

Profesor Dragoslav Popović predvodio je grupu naučnika u Institutu za nuklearne nauke u Vinči koja je sprovodila tajni projekat u oktobru 1958. godine pri kojem bivaju izloženi smrtnonosnoj dozi zračenja nakon čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku "Kiri" u Parizu.

Republika

Foto: youtube

Film "Čuvari formule"

Nuklearna nesreća u Vinči desila se 15. oktobra 1958. godine u Institutu za nuklearne nauke u Vinči, kada je došlo do curenja radioaktivnog materijala iz prvog nuklearnog reaktora u Jugoslaviji. Za Dragoslava tvrde da je znao da napravi atomsku bombu, ali nikad to nije uradio.

Upravo o ovom događaju snimljen je film "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića u kojem je lik Dragoslava tumačio Radivoje Raša Bukvić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading